Szabadbattyán

2014.06.22. 14:30

Szabadbattyáni „öregdiákok” - Múltidéző fél évszázad

Szabadbattyán - Ötvenéves osztálytalálkozóját tartotta nemrégiben két, 1964-ben végzett osztály. A szülőfalu alma materében gyülekeztek.

V. Varga József

Borsó Jóska, Garami Ildi, Czimmer Pityu, Radánovics Feri - innen is, onnan is hazajöttek régi iskolájukba az egykori diákok. Külön szervezték, mégis egy napra fókuszálódott a 8.a és a 8.b ötvenéves osztálytalálkozója. A szabadbattyáni általános iskolában 1964-ben végzett két osztály tagjai - feleségekkel és férjekkel kiegészülve - a battyáni iskola pedagógusfalánál gyújtottak gyertyát elhunyt tanáraik és diáktársaik emlékére. Boldogan borultak egymás nyakába a hölgyek, urak. Mikor is láttuk egymást? Mi történt veled? - egyik kérdés a másikat érte. Kiderült: Szerb Lászlóné Ili néni, az „ások" osztályfőnöke nem tudott eljönni, sajnos betegeskedik; a „bések" osztályfőnöke, Kiss Károly pedig már eltávozott e röpke földi létből. De a vén diákok együtt sírhattak-nevethettek négy tanárukkal: Csizmazia Valériával, Gyarmati Erzsébettel, Varga Dezsővel és Varga Dezsőné Emíliával. Derűsen, múltidéző hangulatban, régi fotográfiákat bogarászva teltek a fehérasztal melletti kedves órák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!