Szabadbattyán

2013.06.17. 13:26

Megújult a szabadbattyáni Cifrakert Óvoda

Szabadbattyán - A gyerekek énekeltek, szavaltak, táncoltak - így ünnepelték, hogy megszépült az óvodájuk. Az avatási ceremónián két kis ovis is közreműködött: Dombi Maja és Tálas Bence.

V. Varga József

Befejeződött a Cifrakert Óvoda felújítása, az önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán nyert forrást a munkálatokra. A 21 millió forintos támogatáshoz 6 millió forintot tettek hozzá önrészként. A munkák az energiatakarékosság jegyében zajlottak, és a fővállalkozó, a helyi Battyánvár Kft. három hónap alatt végzett mindennel.

Az avatás helyszínére igyekszik Ekler Zoltán iskolaigazgató (b), Mátrai Csaba polgármester, Óberné Kámán Erika óvodavezető, Vadászné Egegi Mária, minisztériumi főosztályvezető-helyettes, valamint Tálas Bence és Dombi Maja (Fotó: V. Varga József)

Szigetelték az épületet, a födémet, korszerű nyílászárókat építettek be, újravakolták a falakat. Megtörtént a kazáncsere, átalakították a fűtési rendszert. A konyhai fejlesztéssel teljes mértékben eleget tettek a kor követelményeinek. Az előzetes számítások szerint a beruházással mintegy negyedére tudják csökkenteni a fűtési költségeket.

A megújult óvodaépületet hétfőn délelőtt Vadászné Egegi Mária, a Belügyminisztérium önkormányzati gazdasági főosztályának helyettes vezetője és Mátrai Csaba polgármester avatta fel. A szalagátvágásnál közreműködött két kis óvodás is, a díszes magyar ruhába öltözött Dombi Maja és Tálas Bence. A gyerekek énekeltek, szavaltak és táncoltak az ünnepségen, a bájos esernyős tánc a varázslatos nevelőnőt, Mary Poppinst idézte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!