Sportvilág

2009.07.28. 02:28

Triscsuk: csütörtökön eldől

Székesfehérvár - Múlt pénteken Veszprémben játszott felkészülési mérkőzéseket az Alcoa FKC NB I-es kézilabdacsapata. Az első találkozón Krisztina Triscsuk megsérült.

Matók János

Múlt pénteken az NB I-ben újonc Veszprém Barabás othonában játszott két felkészülési mérkőzést a fehérvári Alcoa FKC női kézilabdacsapata. Még a délelőtti találkozón történt, hogy az FKC kiváló játékosa, Krisztina Triscsuk a második félidő elején megsérült a bal térdén. Azonnal a veszprémi kórházba vitték, ahol az első vizsgálatok akkor nem állapítottak meg komolyabb problémát. Ezt követően, hétfőn a fehérvári Szent György kórházban a specialista Abkarovits Géza is megvizsgálta Triscsuk bal térdét, s megállapította a ízületi belhártya-gyulladást, valamint leszívta az ott felgyülemlett folyadékot. Ugyanakkor az is kiderült, hogy Triscsuk térdében a porc és a szalag is meglehetősen elvékonyodott. Ami ez utóbbi esetében akár azt is jelentheti, hogy bármelyik pillanatban elszakadhat.

A kiváló játékosnak csütörtökön kell visszamennie Abkarovitshoz kontrollra, addig szigorúan pihennie kell. Viszont Triscsuknak és az FKC vezetőinek addig is el kell dönteniük, hogy most vagy netán később legyen-e az előbb vagy utóbb elodázhatatlan műtét. A megfiatalított csapatnak nyilván szüksége lenne a játékosra, aki az egyik vezéregyénisége az FKC-nak. De a bajnokság előtt, akár egy edzésen vagy egy mérkőzésen is elszakadhat a szalag. Bármikor lesz majd a műtét, az biztos, hogy minimum hat hónap lesz a kihagyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!