Sportvilág

2011.02.17. 13:59

Egyelőre nem lehet körözni a bahreini Forma-1-es pályán

A fővárosban zajló rendbontások és az elmúlt napok erőszakos cselekményei miatt elhalasztották az ázsiai GP2-es autós gyorsasági versenysorozat csütörtöki edzését, s később a péntekre és szombatra tervezett futamokat is a bahreini Forma-1-es pályán.

MTI

"A jelenlegi helyi események nyomán a pályán dolgozó orvosi és mentős egységeket a városi kórházakba rendelték, hogy vészhelyzet esetén segíteni tudjanak - írták közleményükben a GP2-es verseny szervezői. - Biztonsági okokból, figyelembe véve a Bahreini Autósport Szövetség kérését, a hétvégére tervezett eseményeket nem rendezzük meg."  
Bahrein fővárosában, el-Manámában hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése, amelynek során meghalt két demonstráló. A kormányfő elmozdítására irányuló megmozdulások azóta is tartanak, a rendőrség azonban csütörtökre virradóra feloszlatta a tüntetők sátortáborát, s a beavatkozás során legkevesebb hárman meghaltak.
A GP2 ázsiai versenysorozatát a nemzetközi GP2-es világbajnoksághoz hasonlóan a Forma-1 előszobájának tekintenek. Az F1-es szezon első versenyét március 13-án rendeznék Bahreinben, azt megelőzően pedig egyhetes tesztet tartanának, de a zavargások befolyásolhatják a Forma-1-es programot is.
A kialakult helyzet miatt az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone is kifejezte aggodalmát szerdán, Norman Howell, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szóvivője ugyanakkor azt mondta: nagyon bíznak abban, hogy a helyzet békésen rendeződik, és a futam gond nélkül lezajlik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!