Sportvilág

2009.10.06. 02:29

Ismét Arany lett a legjobb

Budapest - A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) ismét megválasztotta az elmúlt szezon legjobbjait, így a játékvezetőt is.

MTI

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának. A második helyen az Újpest csapatkapitánya, Kabát Péter végzett, míg a harmadik a szintén debreceni Czvitkovics Péter lett. A 19. alkalommal kiírt voksoláson a Magyarországon futballozó 770 első és másodosztályú játékos adhatta le szavazatát. A
z edzők között első alkalommal kettős győzelem született: az újonc Haladással tavasszal bronzérmet szerzett Csertői Aurél, valamint a Debrecennel bajnoki címet nyert, azóta a BL-csoporkörben szereplő Herczeg András ugyanannyi szavazatot kapott. A legjobb külföldön játszó magyar játékos Juhász Roland lett, a második helyen Gera Zoltán, a harmadikon pedig Hajnal Tamás végzett. A 21 éven aluli futballisták között a Debrecen védekező középpályása, Varga József diadalmaskodott Korcsmár Zsolt és Pátkai Máté előtt. A kapusok különcsatáját Végh Zoltán nyerte, a második Köteles László, a harmadik Vukasin Poleksic lett. A montenegrói hálóőr ugyanakkor megnyerte a Magyarországon légióskodók versenyét, itt Yannick állhatott fel a képzeletbeli dobogó második, míg az egykori fehérvári Mario Bozic a harmadik fokára. A hivatásos játékosok elsöprő többséggel, 343 szavazattal - zsinórban immár negyedik alkalommal (!) - a móri Arany Tamást látták a legjobb játékvezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!