Sportvilág

2009.07.06. 02:29

FC Fehérvár: kétgólos siker a Szófia ellen

Székesfehérvár - Harmadik felkészülési mérkőzésén az FC Fehérvár a bolgár bajnokságban második helyezett CSZKA Szófia ellen Alves és Vujovics góljával 2-0-ra győzött.

Matók János

Harmadik felkészülési mérkőzésén lépett pályára tegnap este az FC Fehérvár Ausztriában edzőtáborozó csapata. A piros-kékek - Sebők - Andics, Lipták, Horváth, Présinger (Lázár) - Polonkai (Szakály), Farkas (Dvéri), Elek (Milanovics) - Nagy (Máté), Alves (Sitku), Vujovics (Alison) - a 15. percben szerezték meg a vezetést, miután egy tökéletesen kijátszott helyzetet Alves 5 méterről értékesített, 1-0. A gyors riválissal szemben is uralta a játékot a Vidi, így a 28. percben tovább nőtt az előny: szintén egy sakk-matt lehetőséget alakítottak ki a fehérváriak, s annak végén Vujovics nem hibázott, 2-0. A szünet utáni folytatásban meggyőző volt az FC Fehérvár játéka, ám előbb Alison a kapust is elfektetve a kapufát találta el, majd Nagy tiszta helyzetben a kapusba lőtte a labdát. Az Európa Ligában induló CSZKA csak egy helyzetet dolgozott ki, ám a 13 méteres lövést Sebők bravúrosan hárította.

A találkozó után Mezey György vezetőedző elégedetten szólt a csapatról, a játékosokról, akik komoly és jól motivált benyomást keltettek. A Vidi legközelebb kedden 18 órakor az osztrák második ligás Paschinggal játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!