Sportvilág

2009.06.10. 02:29

Erős sor lehet az Alba Volán 19-nél

Székesfehérvár - A világ elől nem lehet elbújni: néhány fehérvári hokiszurkoló új arcok felbukkanását vélte látni az Alba Volán 19 edzésein, a klub szerdán sajtótájékoztatót tart...

Bobory Balázs

Idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nem a levegőbe beszélt, amikor nem is olyan régen arról nyilatkozott az egyesület sajtótájékoztatóján, hogy elsősorban magyar válogatott játékosokkal szeretnék megerősíteni a keretet. Akkor a kalapban volt Ladányi Balázs, Vas Márton, Vas János, Peterdi Imre, Kóger Dániel és a HC Csíkszeredában játszó kiváló székely csatár, Mihály Árpád is. Nos, egyelőre annyi biztos, hogy utóbbi nem lesz az Alba Volán 19 játékosa, mivel a tengerentúlon próbál szerencsét a következő szezonban.

Tippelni azért szabad, és némileg most már van is alapja egyes találgatásoknak, hogy kik lehetnek a fehérváriak új igazolásai. Kóger Dániel minden bizonnyal még kivár, bár nagy esélye van annak, hogy visszatér nevelőegyesületéhez, egyelőre az sem elképzelhetetlen, hogy a fiatal játékosnak befut egy komoly ajánlat Európa valamelyik nívós bajnokságából.

Ladányi Balázzsal és Vas Mártonnal viszont mint lejárt szerződésű játékosként számolnak klubjuknál, a francia Brianconnál, vagyis ez azt engedi sejtetni, hogy a válogatottban is egy sorban szereplő két támadó csapatot vált. Ami biztos és publikus: Vas Márton bekapcsolódott a kék-fehérek felkészülésébe, és Kóger István, valamint Énekes Lajos irányításával szenved az edzéseken. Ladányi esete még más, a zseniális balszélső térdét nemrég operálták, a gyógytornára viszont Székesfehérvárra jár. Korábban úgy tűnt, hogy Godó és a Volán elképzelései a közös jövőről messze állnak egymástól, de azóta jelentősen közeledtek az álláspontok...

Ez pedig nagyban befolyásolhatja Peterdi Imre sorsát is, aki remekül kiegészíthetné ezt a két játékost, hiszen a válogatottban és korábban a Dunaújvárosban is együtt rohamozták az ellenfelek kapuját. Információink szerint a jobbszélső megkapta az ajánlatot, és akár szerdán már rábólinthat a fehérváriak hívó szavára, hiszen az Acélbikáknál lejárt a szerződése, és azt sem titkolta, hogy fejlődése érdekében mindenképpen a Mol Ligánál erősebb pontvadászatban kíván szerepelni. Konkrétumok szerdán, az albások kora délutáni sajtótájékoztatója után várhatóak. Az nyilvánvaló, ha megszületnek a kontraktusok, Jarmo Tolvanen vezetőedző erős kerettel számolhat.

Hiszen az albások szeretnék megtartani Nathan Martzet, aki akár Palkoviccsal és Feketével, vagy Kováccsal lehetne egy másik életveszélyes támadótrió. Az Alba Volán vezetősége azt is kérte a májusban kinevezett finn szakembertől, hogy hazájából, illetve a skandináv országokból ajánljon olyan hátvédeket, akik a fehérváriak hasznára válhatnak. A kék-fehérek tehát légiósokat keresnek védőposztra, akiket ha megtalálnak, akkor megszülethet az a mag, amely mellett a fiatalok egyre több lehetőséget kaphatnak. Szerda délutánra tisztulni fog a kép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!