Sport

2016.05.06. 19:15

Véget ért a sokéves böjt

A női kézilabda EHF-kupa döntőjének visszavágóján két gólos hátrányból indult a Dunaújvárosi Kohász a német TuS Metzingen ellen.

Szupkai Gábor

Az újvárosi hölgyek már egész héten a Veszprém Arénában edzettek, hogy minél jobban belakják magukat ideiglenes otthonukban. Ahhoz, hogy nőjön a komfortérzet, a lelátóról is megkapták a kellő segítséget a Kohász lányai, a kezdősípszót hangerőben már elnyomta a drukkerek hadának zaja.

Másodszor került Dunaújvárosba az EHF-kupa, ezúttal a német TuS Metzingen ellen nyert a DKKA Fotó: Melczer Zsolt

Már az első percekben látszott, hogy a németek villámgyors középkezdéseire oda kell figyelni, mert pillanatok alatt kapuralövésig jutottak a vendégek. Már a legelején ledolgozta a két gólos hátrányt a Dunaújváros, és lehetett volna három is a különbség, de 5-5-nél egyenlített a Metzingen, igaz komoly pánikra még nem volt ok, elvégre még 51 perc volt hátra. Később viszont volt miért idegeskedni. Bulath Anita lesérült, kimaradt az első újvárosi büntető, és 7-6-ra már a vendégek vezettek. Ezután öt gólt lőtt zsinórban a Kohász, Triscsuk Krisztina parádés lőlapot produkált, és elkezdte nagyüzemben termelni a gólokat. A Metzingen vezető-
edzője, Konkoly Csaba tudta csak megállítani a száguldó dunaújvárosiakat egy időkéréssel. A huszadik percben Bulath is visszatért védekezésben, Triscsuk büntetőjével 13-8-ra vezetett a Kohász, amiből a szőke átlövő vezetésével - aki 9 gólig jutott a szünetig -, valamint Oguntoye Viktória védéseinek köszönhetően négyet meg is őrzött a Dunaújváros 18-14.

A pihenőt követően a hazai szurkolók legnagyobb örömére Bulath Anita már támadásban is több időt töltött a pályán, és ugyancsak büntetőkből szerzett gólokat, de Azari Fruzsina és Szalai Babett megtette ugyanezt akcióból is. Tizenkét perc telt el a második félidőből, mikor hat gólra nőtt a különbség. 23-17. Nem brillírozott góllövés terén a német együttes, tizennyolc perc alatt négyet sikerült dobniuk, és csak egyre jobban elbizonytalanodtak, többször egymás után lépéshiba miatt veszítettek labdát. Hét perccel a vége előtt 26-18-ra vezetett a DKKA, hiába lőtte a vendégek norvég légiósa Tonje Loseth már a nyolcadik gólját, Azari Fruzsina a legjobb pillanatokban dolgoztatta meg a hangosbemondót. Már percekkel a vége előtt kezdődhetett az örömünnep, nyolc gólos előnyben volt a Kohász, slusszpoénként még Oguntoye is védett néhányat, 29-21 a vége, 1998 után újra EHF-kupa győztes a dunaújvárosi csapat.

Dunaújvárosi Kohász KA-TUS Metzingen (német) 29-21 (18-14)

Veszprém, 4500 néző,

Vezette: Kijauskaite, Zaliene (litvánok)

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye, Triffa (kapusok), Hajtai, Triscsuk 11 (4), Azari 6, Takács 2, Szalai 3, Vincze 2, Bulath 3 (2), Klujber, Tomoriné, Kovács A. 2, Ferenczy, Kovács K., Horváth, Nick. Edző: Zdravko Zovko.

A Metzingen gólszerzői: Zapf 5 (1), Loerper 4 (2), Loseth 8, Grossman 1, Weigel 1, Michielsen 1, Temes 1 (1). Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 5/4.

Kupagyőztes a Dunaújváros, 55-49-es összesítéssel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!