Sport

2014.06.21. 17:19

Takács Mihály az akadémia új igazgatója

Felcsút - Új igazgató, Takács Mihály áll a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia élén. Az akadémia NB I-es labdarúgócsapata is elkezdte a felkészülést, immár nyolc korábbi játékosa nélkül.

Káldor András

A Puskás Akadémia igazgatóinak értekezletén Mészáros Lőrinc, az intézményt működtető alapítvány kuratóriumának az elnöke bejelentette, hogy Takács Mihály irányítja igazgatóként az akadémia napi munkáját, ő lesz a közvetlen felettese a különböző területek, osztályok, alintézmények vezetőinek, igazgatóinak. Az értekezleten jelen lévő szakembert nem kellett bemutatni a résztvevőknek, hiszen felcsúti futballista múltja után évekig dolgozott az akadémia edzőjeként (öt esztendeje ő volt a szakvezetője annak az U14-es csapatnak, amely az akadémia első bajnoki címét szerezte), majd 2010 óta a Miniszterelnökség munkatársaként, Orbán Viktor kormányfő tanácsadójaként is napi kapcsolatban volt akadémiával – írta a pfla.hu.

Az értekezleten Mészáros Lőrinc elmondta, hogy a kuratórium rendkívül elégedett az akadémián dolgozók elmúlt idényben végzett munkájával, az utánpótlás-nevelés és a létesítményfejlesztés területén is nagyot lépett előre az intézmény, hogy mást ne említsünk, áprilisban készült el az eddigi legnagyobb beruházás, az akadémia új centerpályája, a Pancho Aréna.

Az új igazgató kinevezésére részben az egyre sokasodó feladatok, az egyre inkább szerteágazó tevékenységek koordinálásának az igénye miatt volt szükség.

Közben pénteken reggel megkezdte a felkészülést a július végén rajtoló bajnoki idényre a második NB I-es évadjának nekivágó Puskás Akadémia FC. Az előző bajnokságban szerepet kapó játékosok közül nyolcan már nem tagjai Benczés Miklós vezetőedző keretének: Tóth I. Balázs, Farkas Norbert, Francisco Gallardo, Vaszilejosz Aposztolopulosz, Somodi Bence és Vaskó Tamás szerződése is lejárt, velük nem hosszabbított a klub, míg Bertus Lajos a Paksnál folytatja, Szekeres Adrián pedig a kölcsönből visszatért a Videotonhoz. A klub ugyanakkor visszarendelte kötelékébe az elmúlt szezonban kölcsön adott Baracskait, Barcsayt, Gajdost, Hudákot, Károlyt, Molnárt, Pappot és Vachtlert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!