foci

2019.10.13. 17:03

Szoros meccsen győzelem

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 8. helyén álló Vasas FC-vel vívott felkészülési mérkőzést a MOL Fehérvár FC együttese.

Dévai Nándor Csaba

A Fehérvár nyerte a piros-kékek párharcát Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Közel 150 néző előtt csapott össze a Fehérvár a az angyalföldi piros-kékekkel, a kilátogató szurkolók pedig feltehetően nem is bánták meg, hogy ezt a mérkőzést választották szombat délelőtti programjukként. Gyors gólváltással indult a találkozó, már a 2. percben rezdült a Kovács Dániel-védte fehérvári háló: Klesiz Márk jó 20 méterről eleresztett lövése még a kapufán csattant, Szedlár Zoltán azonban egy csukafejes révén már átjuttatta a labdát a gólvonalon, 1-0. Nem egészen három perc kellett az egyenlítéshez, a Szombathelyről nyáron érkező, tétmérkőzésen eddig pályára még nem lépő Funsho Bambgoye egy szép cselt követően lőtt a rövidbe, 1-1. Egy veszélyes Vasas-szabarúgás után, még mindig az első negyed órában – egészen pontosan a 12. percben – járva újabb találat érkezett: Bamgboye centerésére Ivan Petrjak érkezett, aki a bal felsőbe bombázott, megfordítva a mérkőzés állását, 1-2. A folytatásban is magas fordulatszámon pörgött mindkét alakulat, a 22. percben Király Botond lövését védte Kovács Dániel, míg a 39. percben egy újabb szép Bamgboye-passz után Zsóri Dániel jobb alsóba tartó lövését fogta meg a hazai kapuban álló Bősz Levente.

A Fehérvár nyerte a piros-kékek párharcát
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második 45 percre fordulva két hatalmas lehetősége is volt az egyenlítésre a Vasasnak, ám mindkétszer a kapuvas csattant: előbb Lakatos Csaba, majd Szedlár próbálkozása pattant kifele. Petrjak sem adta fel, hogy megszerezze második gólját, a 60. percben Bősz védésére volt szükség a fehérvári középpályás lövésénél. Az utolsó félórában még Daróczi Zoltán szólója okozott problémár a fehérvári hátsó alakzatnak, ám lövése végül mellé szállt. Hajtós, bajnokinak beillő mérkőzésen szerezte meg a győzelmet a válogatott játékosait nélkülöző, csere nélkül játszó MOL Fehérvár FC, amely szombaton – immáron élesben – a Mezőkövesdhez látogat.

Szanyó Károly, a Vasas mestere elégedetten figyelte csapata teljesítményét.

– Úgy gondolom, hogy nem látszódott a pályán az, hogy ki az első-, és ki a másodosztályú csapat. Rúgtunk egy gólt, lőttünk három kapufát, úgy éreztem, hogy végig dominálni tudtunk a találkozón. Amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk. Nem kell túlértékelni ezt a teljesítményt, de ha ilyen dolgokat kapok vissza a srácoktól, annak majd az NB II-es mérkőzéseken is meglesz az eredménye – nyilatkozta.

– Egy kemény mérkőzést tudtunk játszani a válogatott szünetben, ahol elégedett voltam azzal, amit a fiatal játékosoktól láttam. Mindig fontos az ilyen találkozóknál az is, hogy nem sérült meg senki, a jövő héttől pedig a válogatott játékosokkal kiegészülve készülünk majd a Mezőkövesd elleni bajnokira – értékelt a szombati mérkőzést követően Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője.

Jegyzőkönyv

Vasas FC–MOL Fehérvár FC 1–2 (1-2)

Illovszky Rudolf Stadion, 150 néző. Vezette: Takács Ryan Lee

Vasas: Bősz – Terbe (Medgyesi, 85.), Szivacski, Viczián (Vékony, a szünetben), Hajdú, Lakatos – Kovács M. (Rétyi, 85.), Szatmári (Köböl, 72.), Kleisz (Daróczi, 62.) – Szedlár (Tóth L., 72.), Király B. (Torghelle, 62.) Vezetőedző: Szanyó Károly.

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Tamás O., Elek, Major M. – Bamgboye, Hadzic, Pantics, Milanov – Petrjak, Zsóri. Vezetőedző: Marko Nikolics

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában