Sport

2013.02.11. 14:55

Szerencsére ''megúszták''

Lejátszotta az első edzőmérkőzését a törökországi Belekben a Puskás Akadémia FC NB II-es labdarúgócsapata, az ukrán, megletősen durva Kramatorszk ellen.

Matók János

Puskás Akadémia FC_Kramatorszk
4-4 (2-1)

Az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjának a listavezetője - Somodi - Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. - Tóth, Luque - Szakály Nagy D., Zsolnai - Gajdos, vezetőedző: Benczés Miklós - az ukrán másodosztályban 5. helyen álló csapat ellen játszott először Belekben.

Bátran kezdett a felcsúti csapat - ahogy az a PFLA honlapján megjelent -, és a 18. percben, egy agresszív letámadás után Nagy Dániel szerzett labdát az ukrán térfélen, vezette 20-25 métert, majd szép lövést küldött a jobb felső sarokba, 1-0.

A folytatásban a török játékvezető könnyelműen befújt egy 11-est az ukránoknak: Svidnij esett látványosan Vaszicsku szorításában, a büntetőt Sarko Somodi mellett lőtte laposan a bal sarokba, 1-1. Az egyenlítés után a hajrában újabb gól született: Szakály szögletét Vaszicsku megcsúsztatta, a kapusról lecsorgó labdát a kárpátaljai Nagybégány szülötte, Gajdos kotorta a kapuba, 2-1.

 

Zsolnai Róbert (kék felszerelésben) keményen harcolt a rá piócaként tapadó ukránokal, akik helyenként sportszerűltenül játszottak (Fotó: PFLA/Takács József)


A második félidőben a Czirjék - Balog, Papucsek, Papp, Nagy Zs. - Polonkai (Orbán), Fabio - Soós Nagy D., Zsolnai (Gajdos) - Baracskai összeállítású csapat folytatta a játékot. És ott folytatta, ahol az előző abbahagyta: az 53. percben Nagy Zsolt előbb elegánsan labdát szerzett, vezette pár métert, s mivel senki sem támadta, lőtt, s a labda a bal alsó sarokban kötött ki, 3-1. 

Két perc múlva érkezett az ukrán válasz Sarko szépített, majd újabb két perc múlva Nagy Dánielt sodorták el a 16-oson belül: a jogos büntetőt Zsolnai értékesítette, 4-2.

A játékvezető gondoskodott arról, hogy izgalmas legyen a hajrá: négyméteres lesről indult a harmadik ukrán gól előtti akció, Svidnijnek nem volt nehéz dolga, 4-3.

A felbátorodott ukránok néhány alattomos szabálytalansággal nyomatékosították, hogy komolyan gondolják az egyenlítést. A játékvezetőt különösebben nem érdekelte, hogy kezdenek elszabadulni az indulatok. Amikor Papucseknek keményen odalépett az egyik ukrán támadó, a legtöbb játé-kos berohant a pályára, percekig állt a játék. A végén Djordjenko kihasznált egy védelmi hibát, 4-4.

- Ellenfelünk játékstílusa túlment az agresszivitás határán, az ukránok sok durva belépőt követtek el. Ennek ellenére a mérkőzés nagy részében mi birtokoltuk többet a labdát, az történt, amit mi szerettünk volna, de a második félidő derekától már másról szólt a mérkőzés. Sok olyan szabálytalanság megtorlatlan maradt, amely egyébként kiállítással járt volna - mondta a lefújás után Benczés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!