Sport

2016.11.08. 20:00

A második félidőben tette fölényessé győzelmét a Győri ETO KC

Dunaújváros - A női kézilabda K&H liga második és harmadik helyezettje, azaz a Győri ETO KC és a Dunaújváros csapott össze a Kohász otthonában.

Szupkai Gábor

Két gyors Kovács Anna találattal indult a derbi, de 3-3-nál máris utolérte a Győr a hazaiakat, sőt a vezetést is átvehették volna, de Oguntoye Viktória erről másképpen vélekedett, és óriásit védett. Orbán Adrienn góljával először vezetett a Győr 5-4-nél. Nagyon keményen, mondhatni durván védekezett az ETO, nem nagyon ízlett a hazai lányoknak ez a bánásmód. A vendégeknél már a hétvégi CSM Bucuresti elleni BL meccsen is Yvette Broch helyettesítette a beállóból kismama pozícióba váltó Heidi Lökét. A 14. percben Zdravko Zovko időt kért, miután Cornelia Groot gólja után már 9-6-os vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Cifra faragta a hátrányt, de Amorim rögtön replikázott, kapust is cserélt a Kohász.

Ezután egy Kovács Anna büntető, majd egy Micijevic találat, végül egy parádés Dávid-Azari Fruzsina gól következett, egyenlített a Dunaújváros. 10-10. Sőt, a vezetésért is támadhatott a Kohász, de Grimsbö védett, utána pedig Amorim törte meg a győri gólcsendet. A hazaiak legnagyobb bánatára Nora Mörk keze is elsült, Groot is betalált, újra elhúzott az ETO. Oguntoye visszaállt a kapuba, Termány újra megtapsoltatta a hazai drukkereket, ráadásul először a mérkőzésen előnyben játszhatott a Kohász. 12-15-nél Ambros Martín is időt kért, Kovács Anna betalált, Oguntoye kétszer is védett egy percen belül, de Amorimé volt az utolsó szó, 14-17-el vonulhattak öltözőbe a lányok.

Keményen küzdöttek a dunaújvárosi lányok, náluk már csak a győriek voltak keményebbek a kézilabda-bajnokság rangadóján
Fotó: Zsedrovits Enikő

A második félidő eleje nem úgy alakult, ahogy azt a hazaiak eltervezhették az öltözőben. Merthogy kilenc percig még valamennyire tartotta a lépést a vendégekkel a Kohász, hiába táltosodott meg Knedliková a szünet utáni első percekben - négy perc alatt háromszor is betalált -, ám a Győr sorozatban nem lassított, négy gólt is szerzett válasz nélkül, hiába kért menetközben időt Zovko mester. 18-26. Ekkor úgy tűnt, végleg eldőlt a mérkőzés. Az Újváros azonban sorozatban négyszer is betalált, válaszul Ambros Martín időt kért, leteremtette lányait, nagyobb koncentrációt kért tőlük. Hatottak a kemény szavak, újra rákapcsolt az ETO, a Kohász lányai pedig sajnos felőrlődtek a hajrára, így végül nyolc találattal nyert Dunaújvárosban a címvédő Győri ETO KC. 25-33.

 

 

Dunaújvárosi Kohász-Győri Audi ETO KC

25-33 (14-17)

Dunaújvárosi Sportcsarnok, 990 néző

Dunaújváros: Oguntoye, Dávid-Azari 1, Kovács 8 (3), Szalai 5, Cifra 1, Micijevic 1, Molnár 1. Csere: Csapó (kapus), Rácz-Vincze, Klujber, Takács D., Termány 5, Karnik 3, Hornyák, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Győri ETO: Grimsbö - Orbán 3, Groot 3, Broch 4, Amorim 6, Görbicz 1 (1), Hársfalvi. Csere: Kiss (kapus), Knedliková 5, Mörk 5, Korsós, Puhalák 1, Tóth 5. Edző: Ambros Martín. Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!