triatlon

2019.05.10. 09:00

Rosszullét, fáradtság Madridban

Egy kivételével senki nem ért célba a magyar csapatból a triatlonosok világkupa-sorozatának spanyolországi állomásán, a székesfehérvári Dévay Márk azonban megmentette hazánk becsületét.

Nagy Péter

Két számban is az élen állt a fehérvári triatlonos Fotó: DM

Hatvanöten álltak rajthoz a férfiak mezőnyében a madridi sprint távú triatlon-világkupán, köztük három magyarral: a két riói olimpikon, Faldum Gábor és Tóth Tamás feladta a versenyt, a fehérvári Dévay Márk azonban a 16. helyen végzett. A nőknél Bragmayer Zsanett és Vanek Margit is a kiesők között volt – a honi szövetség tájékoztatása szerint rosszullét, illetve fáradtság játszott közre abban, hogy így sikerült a hispániai szereplésük.

Két számban is az élen állt a fehérvári triatlonos
Fotó: DM

– Kisebb megfázással küszködtem a verseny napján, de szerencsére jó időben rajtoltunk el, a víz hőmérséklete is éppen csak 20 fok alatt volt – nyilatkozta Dévay Márk. – A 750 méteres táv harmadától az élen úsztam, egy német és egy amerikai versenyzővel együtt értünk a depóba. Amikor felszálltam volna a bringára, az egyik cipőmet nem tudtam egyből felvenni, ezért lemaradtam egy kicsit. A hátrányt csak nehezen tudtam behozni a 20 kilométeren, ráadásul egy nagyobb boly is utolért minket. Az öt kilométeres futás során rosszul osztottam be a tempómat, de így is elégedett vagyok a 16. hellyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában