Magabiztos játékkal nyert újra a Kohász

2019.10.13. 20:32

Megolvasztotta a Kohász az óváriakat

Utoljára az első fordulóban aratott győzelmet a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapata a női NB I-ben, így a K&H Liga 5. körében csakis a pontok otthon tartása volt az egyetlen elfogadható eredmény György László alakulatától.

Ferencz Balázs

Szalai Babett 4 góljával és jó játékkal emelkedett ki Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Dunaújvárosi Kohász KA–Motherson-Mosonmagyaróvár 27-20 (14-10)

Dunaújváros, 500 néző. V: Őri, Pozdena

DKKA: CSAPÓ KYRA – GROSCH 4, SZEKERCZÉS 8 (3), Sirián 1, NICK 1, Bouti, Kazai 2. Csere: Stojak (kapus), SZALAI B. 4, Csavlovics 1, Molnár B. 3, Ferenczy, Jovovics 3 (1). Vezetőedző: György László

Mosonmagyaróvár: Ferenczi – KATONA F. 5 (4), Popa 3, Tilinger 1, Horváth B. 3, De Souza 1, Hajtai 1. Csere: Herczeg, Dányi (kapusok), Bardi, Kellermann 1, Hudák, Domokos, LANCZ 3, Holesová, Szalai Zs. 2. Edző: Bognár Róbert

Az eredmény alakulása: 8. perc: 4–2. 19. p.: 8–4. 25. p.: 12–7. 38. p.: 19–12. 43. p.: 20–15. 57. p.: 26–18

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4

Szalai Babett 4 góljával és jó játékkal emelkedett ki
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rendkívüli jelentőséggel bírt a Dunaújvárosi Kohász KA számára a Mosonmagyaróvár elleni összecsapás, hiszen a két alakulat között mindössze egyetlen pont volt a különbség a randevú előtt.

Remekül kezdett a DKKA, hamar ellépett három góllal, majd a 13. percben már időt kellett kérnie az óvári trénernek, Bognár Róbertnek, hiszen együttese négygólos hátrányba került (7-3). Az időkérés egy leheletnyit megtörte az újvárosi támadások lendületét, de Csapó Kyra elképesztő formában pattogott a gólvonal előtt, sok labda elakadt benne. Kazai és Szekerczés irányításával újra uralta a játékot a Kohász, s magabiztosan vezetett a félidő végén.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe. Csapó, mint a legyet, lecsapta a mosonmagyaróvári labdákat, támadásban pedig még elsöprőbb lendülettel rohamoztak a hazaiak. A 36. percben 17-11-re, nem sokkal később 19-12-re vezettek György László lányai. Semmi sem fenyegette a dunaújvárosiak győzelmét, ami önbizalom-növelőre sikerült, 27-20.

György László, a DKKA vezetőedzője: – Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből, mely csapatot elsősorban a jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően tudtunk legyőzni. Támadásban is láttam szép dolgokat, s ugyan voltak szakaszai a meccsnek, amikor elől megakadtunk egy kicsit, szerencsére mindig volt valaki, aki kirántotta a csapatot a kisebb gödörből.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, meg kellett dolgoznunk a két pontért, s külön örülök, hogy a sérültjeink

közül Ferenczy Fruzsina már pályára tudott lépni, sokat jelentett, hogy tudta tehermentesíteni Szekerczés Lucát. Jár a gratuláció a csapatnak ezért a fontos és szép győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában