Sport

2013.07.22. 12:46

Junior öttusa vb: Fehérvár felkészült a feladatra

Szerdán 18 órakor a Városház téren az ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi az idei junior öttusa világbajnokság Székesfehérváron - hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

Matók János

A tájékoztatót Tóth István, a szervezőbizottság elnöke, Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok, és Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tartotta a Hiemer-házban.

Pálvölgyi Miklós, Mészáros Attila és Tóth István a tájékoztatón (Fotó: Nagy Norbert)

Csütörtökön a női, pénteken a férfi selejtezőkre kerül sor. Szombaton lesz a női egyéni, vasárnap pedig a férfi egyéni döntő. Hétfőn a vegyes váltók (mix) harcolnak az érmekért, kedden a női, szerdán a férfi váltó verseny következik. Ahogy elhangzott, a magyar női válogatottban Slett Emese (Volán Fehérvár), a felnőtt Európa-bajnok Földházi Zsófia (KSI), Réti Anna (MAFC) és Földházi Anita (KSI), amíg a férfiban a Volán Fehérvár négy versenyzője: Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István, és Lukács Levente áll rajthoz.

Az év legnagyobb és legfontosabb fehérvári sporteseményének az Alcoa-Köfém Sportcsarnok (vívás), a Csitáry uszoda (úszás), valamint a Kunos Lovarda (lovaglás és a kombi: futás és lövészet) ad otthont. Ami a sportág történetében egyedülálló dolog: a szerdai megnyitóra hivatalosak a sportág legkiválóbb magyar "senior" versenyzői, így tiszteletét teszi Fábián László, Török Ferenc, Martinek János, Mizsár Attila, a fehérvári kötődésű Maracskó Tibor, Bakó Pál, Sárfalvy Péter, és természetesen az athéni olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!