Több játékidőben reménykednek

2019.02.27. 18:15

Filipovics és Takács is készen áll a bizonyításra a válogatottban

Az Alba Fehérvár két kosarasával a soraiban a negyedik helyen végzett csoportjában a magyar nemzeti együttes, amely így nem jutott ki az augusztus végén kezdődő kínai világbajnokságra.

Horog László

Filipovics (balra) és Takács már Fehérváron gyakorol

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A magyar férfi -kosárlabdaválogatott utolsó vb-selejtezőjén 84-65-re legyőzte Szombathelyen Horvátországot az Alba Fehérvár két játékosával, Filipovics Márkóval és Takács Milánnal a soraiban. Előbbi két pontot tett a közösbe, utóbbi ugyan a kispadon foglalt helyet, de csak civilben. A találkozónak már nem volt tétje, mivel az korábban eldőlt: egyik brigád sem lehet ott a kínai világbajnokságon.

– Ezúttal sem kaptam túl sok lehetőséget, mindössze két percet, ezalatt két pontot sikerült szereznem. Ezzel együtt is örülök annak, hogy ott lehettem a társakkal. A kapitány végig számított rám, minden mérkőzést megelőző edzőtáborozásra meghívtak, Kecskemétre, illetve Szombathelyre, csak egyszer nem voltam a keretben, a meccsek felén szóhoz jutottam. Természetesen szeretnék a folytatásban több lehetőséget kapni – közölte Filipovics Márkó.

– Úgy gondolom, a teljesítményünkre nem lehet panasz, mindent megtettünk azért, hogy ott legyünk a világbajnokságon. Nem sok hiányzott, sajnos a múlt hétvégén Olaszországban nyújtottuk a legrosszabb teljesítményünket. Az viszont öröm, hogy szépen zártuk a sorozatot, hétfőn este telt ház előtt, remek hangulatban vívtuk az utolsó összecsapásunkat.

A bajnoki folytatással kapcsolatban a magasbedobó hozzátette, reméli, az utóbbi két, győztes bajnoki (a TF és a Szedeák) után szombaton megszerzik zsinórban harmadik sikerüket is.

Filipovics (balra) és Takács már Fehérváron gyakorol
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Nyernünk kell a Falco ellen, ennyire egyszerű a képlet. A bajnokságban a kilencedik helyen állunk, a korábbi pozícióhoz képest kettőt javítottunk, persze ez sem adhat okot az örömre. A legfontosabb, hogy bekerüljünk a felső házba, azaz a tíz között legyünk, aztán el kell kezdenünk kozmetikázni a korábbi teljesítményünkön. Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy a hatodik helyen kezdjük a rájátszást.

A 18 éves Takács Milán is a kerettel gyakorolt, de nem lépett pályára sem az olaszok, sem a horvátok ellen. Ezzel együtt is elégedett az elmúlt hetek eseményeivel.

– Ott voltam a felkészülés során Kecskeméten és Szombathelyen is, és ez már a harmadik alkalom, hogy meghívtak a felnőttválogatottba. Az Olaszországba utazó szűkített keretbe nem kerültem be, a horvátok elleni meccsen sem öltöztem, a kispad végén néztem a többieket. A gyakorlások, az egymás elleni játékok alkalmával igyekeztem segíteni a fiúkat a felkészülésben. Fél éve a szerbek ellen Belgrádban felkészülési mérkőzésen mutatkoztam be a nagyoknál, remélem, újabb meccsek következnek számomra. Sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, hiszen a legjobb magyar kosarasokkal készülhettem. A válogatottban rövid, de tartalmas edzések vannak, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az aktuális ellenfélből. Mindig örülök a meghívásnak, élvezem a társakkal töltött időt, egyre jobban elfogadnak, befogadnak, nyitottabbak velem – közölte az Alba fiatal bedobója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában