Sport

2013.11.25. 11:50

A fehérvári párbajtőrözők szépen szerepeltek a vidék bajnokságon

A hagyományoknak megfelelően idén is Szolnok adott otthont a párbajtőr utánpótlás vidék bajnokságnak, ahol a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület versenyzői szép eredményeket értek el.

Matók János

Első nap a legkisebbek, a „törpicik” és a gyerek korosztályú versenyzők léptek pástra. A „törpicik” között egy indulója volt az Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesületnek Kiss Emma személyében a lány korcsoportban, aki a döntőbe jutott és ott a 7. helyet szerezte meg. A gyerek korcsoportú lányok között hasonlóan szép eredményt ért el Tóth Zsófia Virág is, aki szintén a nyolcas döntőbe jutott és ott a 7. helyen végzett, a négy közé kerülésért a végső győztes, országos ranglista elsőtől kapott ki. A lányok között Kollár Kincső végzett még az élmezőnyben, ő a 12. helyen zárt.

A fiúk közül senkinek nem sikerült a legjobb 16 közé kerülnie.

Az újonc csapatok küzdelmében a lány csapat (Tóth, Kollár, Demény Kata, Vitéz Kata) a nyolcas döntőben az 5. helyen zárt, a fiúk (Kisari Péter, Lakatos Levente, Háder Roland) végül – összeszedve magukat – szintén az 5. helyet szerezték meg.

Az újonc lányoknál Török Karola egyéniben az 5. helyen végzett, Szücs Dániel pedig a dobogó 3. fokára léphetett fel. A lányok csapatban is vitézkedtek, a Török, Selmeci Emese, Tóth Zsófia csapat a 4. helyet szerezte meg. A fiúknál a Szücs Dániel, Kisari Péter, Lakatos Domonkos csapat a döntőbe kerülésért vívott, ahol kikapott, de a harmadik helyért vívott csatát megnyerte, és a szépen csillogó bronzéremmel térhetett haza.

Balról jobbra: Zarándok Levente, Szücs Dániel, Jenőfalvi Ádám, Magyar István, és büszke edzőjük, Szabados Zsolt (Fotó: Mórocz György)

Vasárnapra maradt a serdülő korcsoport megmérettetése. AZ SZVSE vívói ezen a napon is kitettek magukért. A lányoknál Török Karola a nyolcas döntőbe került, itt azonban nem sikerült tovább lépnie a négy közé, így a döntő 8. helyén zárt. A fiúknál ketten is nagyon kiegyensúlyozottan vívtak és vereség nélkül kerültek a nyolcas döntőbe. Jenőfalvi Ádám a nagydöntőbe jutásért kikapott, de a harmadik helyért vívott asszót magabiztosan nyerte, így bronzéremmel térhetett haza. Szücs Dánielnek nem sikerült a négy közé kerülés, a végső győztes búcsúztatta és végül a 6. helyen fejezte be. A lányoknál a csapat (Török, Beke Bettina, Selmeci, Kovács Franciska) szépen vívott és a döntő 5. helyét szerezte meg. A fiúknak a nyolcas döntőbe kerülés nem jelentett akadályt, mint az ottani továbblépés sem. A fiú csapat döntőt vívott a Veresegyház csapatával. Már 35-30-ra is vezettek a gyerekek, mikor sajnos érthetetlenül leblokkoltak, és a két utolsó asszót elveszítve kikaptak. A Jenőfalvi, Szücs, Zarándok Levente, Magyar István csapat így ezüstéremmel térhetett haza.

– Azt gondolom, hogy az utánpótlás korú versenyzőink teljesítménye magáért beszél, a vidék bajnokságon minden korcsoportban voltak döntőben versenyzőink egyéniben és csapatban is. Ez nagy teljesítmény, mint ahogy az is, hogy hárman is meghívást kaptak az utánpótlás válogatott keret edzésére – nyilatkozta a tanítványira méltán büszke edző, Szabados Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!