Sport

2009.05.06. 02:29

Ennyi, nem több

Szombathely - A korábbról elmaradt és tegnap bepótolt 17. fordulóban az FC Fehérvár Szombathelyen lépett pályára. A piros-kékek a második félidőben két gólt kaptak, vesztettek. Kuttor Attilát is ünnepelhették a fociszurkolók

Matók János

Ahogy azt sejteni lehetett, rövid ünnepség előzte meg a találkozót: az 540. élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő Kuttor Attilát - aki ezzel befogta a magyar csúcstartó Illés Bélát - köszöntötték. Az egykori fehérvári Kutyát természetesen a Vidi fanatikusai is megtapsolták.

Elkezdődött a mérkőzés, jó 10 percig kóstolgatták egymást a felek, egyfajta taktikai csata zajlott a pályán. Aztán a 14. percben Andics bal oldali szabadrúgása után kétszer is nehezen tisztáztak a hazai védők, majd végül jobb oldali szöglethez jutott a Vidi. A labdát Nagy ívelte a kapu elé, úgy derékmagasságban, ám Vujovicsnak ez is elég volt, hogy lehajolva 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelje a labdát, 0-1. Okosan és taktikusan játszott a tiszta fehérben pályára lépő FC Fehérvár, nem adott teret a Haladás kontráinak. Persze, a hazaiaknak is volt kapura lövésük, de Kenesei, Oross és Sipos esetében is védett Sebők. A szünetre így vendégvezetéssel ment az öltözőbe a két csapat.

A fordulás után a Haladás azonnal támadólag lépett fel, s ez a 48. percben sikerrel járt: Rácz jobb oldali beadását Kenesei Radovicsot megelőzve fejelte 8 méterről a kapura, mindenki, így Sebők is arra számított, hogy fölé megy, ám a labda a jobb felső sarokban landolt, 1-1. Tovább rohamozott a Haladás, így a következő percben Kenesei 10 méterről az oldalhálóba bombázott. Nyomott a hazai csapat, a 60. percben csak a szerencse mentette meg a Vidit az újabb góltól, amikor Sipos estében leadott 6 méteres lövését Sebők másodszorra hárította. Kellett egy kis idő, hogy a Vidi magához térjen a sokkból, és kiegyenlítse a hazaiak mezőnyfölényét. Ám a 70. percben érvényesült a hazai harcmodor, a kontra: Kenesei labdáját Sipos Vörösnek továbbította, aki 13 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 2-1. A 77. percben újabb hazai gólszerzési lehetőség adódott, ám Molnár 5 méteres fejesét Sebők valahogy kipiszkálta. A túloldalon viszont Alves beadása után Sitku fejesét Rózsa bravúrral ütötte szögletre. A mérkőzés hátralévő időszakában a Haladás már tartotta az eredményt, hiszen a vendégek támadásai nem jelentettek veszélyt a kapujukra. A Vidi úgy járt, mint a ZTE ellen: egy jó első félidő után pocsék második 45 percet produkált. Ennek pedig óhatatlanul is vereség lett a vége. De miért kellett ennek így történnie...?

Haladás-FC Fehérvár 2-1 (0-1)

Szombathely, 5000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Lémon, Takács).

Haladás: Rózsa 6 - Schimmer 6, Guzmics 5, Kuttor 6, Tóth 6 - Sipos 6, Vörös 6, Molnár 6, Iszlai 5 - Kenesei 7, Oross 4. Vezetőedző: Csertői Aurél.

FC Fehérvár: Sebők 5 - Lázár 6, Radovics 5, Horváth 5, Andics 5 - Szakály 4, Farkas 5, Polonkai 4 - Nagy 5, Alves 5, Vujovics 5. Vezetőedző: Varga István.

Csere: Oross helyett Rácz 6 (a szünetben), Iszlai helyett Kovács Zs. (a 88. percben), Kenesei helyett Simon (a 90. percben), illetve Polonkai helyett Sitku (a 73. percben).

Sárga lap: Iszlai, illetve Farkas.

Szögletarány: 2:5 (2:1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!