Sport

2009.08.17. 02:29

Egységes csapatjátékkal győzött a Vidi

Székesfehérvár - A negyedik, lényegében az első hazai nyitott kapus mérkőzésén is legyőzte aktuális ellenfelét a Videoton FC. A siker záloga az egységes csapatjátékban is rejlik.

Matók János

 


Érdekes, közönségszórakoztató meccset játszott a Vidi a Honvéddal
Fotó: Fási László

Jellemző, hogy a Honvéd első akcióját csak a 33. percben láthattuk, ám Hajdú lövésénél Sebők a helyén volt. De továbbra is a hazaiak veszélyeztettek, ám az előny az első félidőben már nem nőtt tovább. Hanem a szünet utáni folytatásban percenként forgott veszélyben a Honvéd kapuja: Farkas, Vujovics és Elek sorozta meg Németh kapust, majd váratlanul Abass lövését hárította bravúrral Sebők, amíg a kipattanót Zsolnai elől a gólvonalnál Lipták vágta ki önfeláldozóan. Ez volt a látogatók első és utolsó gólveszélyes akciója. Mert ezt követően a Videoton még egy lapáttal rátett, bár az más kérdés, hogy csak egy gól született a folytatásban. Zsinórban Nagy, Alves és a csereként beállt, a remekül futballozó Szakály lövése kerülte el a lécet, vagy Németh kapus mentett. Egészen a 67. percig, amikor Alves és a másik cserejátékos, Présinger volt a főszereplő: ez utóbbi újonc adta a labdát a brazil zseninek, akire két védő is rárontott, ám ő sarokkal a remekül bemozduló védőhöz emelte a labdát, amit a Vidi fiatal labdarúgója 5 méterről Németh kapus lá-bai között lőtt a hálóba, 2-0.

 

Lényegében ekkor már eldőlt a mérkőzés sorsa, a kérdés csak az volt: mekkora gólkülönbséggel győz a Vidi? A végeredmény már nem változott, pedig még legalább 2-3 gól a hazai lábakban maradt. Viszont a további sérülésektől tartani kellett, ám hiába, mert bizony ezekre is sor került. Előbb a 76. percben Andics - aki a combján meghúzódó, a Milanovicsot váltó Présinger beállása után átment a jobb oldali védő posztjára - maradt lent a gyepen. Miután lesántikált az oldalvonalon kívülre, a csapat orvosa, Kator Miklós jelezte, hogy ennek annyi , de Andics az ápolás után visszatért, mert a Vidinek már nem volt több cseréje, hiszen közben Alvest kellett már leváltani a begörcsölt lába miatt. Aztán Macko kiállítást érően könyökölt egy embereset Elek orrára, majd a 87. percben Vujovics jobb térde reccsent egy nagyot, de szerencséjére a szalagok csak zúzódtak, így 8 hét kihagyás vár a Vidi támadójára.

 

 

Mezey György, a Videoton FC vezető-edzője: - Ez egy érdekes, közönségszórakoztató mérkőzés volt, s ebben nagyra értékelem a Honvéd nyíltsisakos játékát. A futballban néha előfordul, hogy egy csapatnak minden összejön, mint például nekünk Kecskeméten, de ez nem történik meg futószalagon. Most is több helyzetünk kimaradt, de győztünk, s ez a lényeg. Természetesen a tapasztalatokat ezúttal is hasznosítanunk kell.

Sisa Tibor, a Budapesti Honvéd vezető-edzője: - Mind a védekezésben, mind pedig a támadásban követtünk el olyan hibákat, amelyek a Videoton ellen nem szerencsések. Alapvetően a tervünk sem az volt, hogy már az első félidőben visszaállunk. A Videoton FC egy nagyon szervezett és egységes csapat benyomását kelti, s biztos, hogy a végelszámolásnál is ott lesz.

 

 

 

Videoton FC-Budapesti Honvéd 2-0 (1-0)

 

Székesfehérvár, 3120 néző. Vezette: Fábián Mihály 8 (Ortó Gyula, Demeter János).

 

Videoton FC: Sebők 6 - Milanovics 6, Lipták 7, Horváth G. 6, Andics 6 - Polonkai 5, Farkas 6, Elek 7 - Nagy 7, Alves 7, Vujovics 5. Vezetőedző: Mezey György.

 

Budapesti Honvéd: Németh 6 - Pastva 5, Debreczeni 6, Botis 5, Hajdú 4 - Zsolnai 5, Macko 5-23, Benjamin 5, Horváth A. 4 - Abraham 5, Abass 5. Vezetőedző: Sisa Tibor.

 

Csere: Polonkai helyett Szakály 6 (a szünetben), Milanovics helyett Présinger 6 (a 60. percben), Alves helyett Sitku (a 77. percben), illetve Horváth A. helyett Hidi 5 (a szünetben), Pastva helyett Fazekas (a 79. percben).

 

Sárga lap: Milanovics, illetve Benjamin, Macko, Zsolnai. Piros lap: Macko a 85. percben. Szögletarány: 4:2 (2:1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!