Sport

2017.04.04. 13:28

A fehérvári lehetőségekkel ismerkedett a Magyar Úszó Szövetség új elnöke

101 nappal a budapesti FINA vizes világbajnokság előtt Székesfehérvárra látogatott a Magyar Úszó Szövetség januárban megválasztott új elnöke, dr. Bienerth Gusztáv.

Ferencz Balázs

A Magyar Úszó Szövetség 61 éves elnöke először járt Székesfehérváron januári megválasztása óta. Dr. Bienerth Gusztáv találkozott és egyeztetett a város polgármesterével, Cser-Palkovics Andrással, majd a Csitáry G. Emil Uszodába látogatott, ahol a két fehérvári úszó egyesület vezetőjével, Dániel Andrással (Delfin SE) és Sárdi Ákossal (Hullám 91 ÚE) tárgyalt. Áttekintették a fehérvári úszósport helyzetét, a szövetség első embere felmérte a lehetőségeket, valamint számba vette, hogy a MÚSZ miként tudja támogatni, segíteni a város úszósportját.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke informálódott a fehérvári úszósportról
Fotó: Koppán Viktor

- Nagy örömömre szolgál, hogy a MÚSZ szakmai tanácsadással be fog kapcsolódni a Székesfehérváron tervezett uszodafejlesztésbe - mondta dr. Bienerth Gusztáv, aki fontosnak tartja, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni. - Székesfehérvár tervei támogatásra érdemesek, a kormányzati támogatással létrehozandó öttusa akadémia és az uszodabővítés keretein belül egy 50 méteres versenyuszoda már tervezés alatt van, ehhez kell hozzá tenni azokat a programokat, melyek segítik a kicsik vízfelülethez való jutását. Mindemelett a Csitáry G. Emil Uszoda egy jelentős energetikai korszerűsítési program előtt áll - számolt be a fehérvári úszósportot érintő konkrétumokról az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!