Sport

2017.06.14. 17:20

Az ARAK rúdugrója örül az aranynak, de sajnálja, hogy nem ugrott csúcsot

SZÉKESFEHÉRVÁR - Siskó Zsófia ugyan nem tudta megugrani egyéni legjobbját, de 4 méteres teljesítményével felnőtt bajnoki aranyérmet nyert rúdugrásban.

Ferencz Balázs

- Nagy becsben van az arany, bár nem ez az érem került a kiemelt helyre, mert nem egyéni csúccsal nyertem - adta tudtunkra beszélgetésünk elején az ARAK UP Akadémia első rúdugrója, aki felnőtt bajnoki címet szerzett a klubnak.

- Annak, hogy az érem arany, annak nagyon örülök. Sokszor nem feltétlenül az arany áll legközelebb a szívemhez. De nem is tárgyakhoz szoktam kötődni, hanem inkább érzésekhez - ad némi betekintést saját filozófiájába a 22 esztendős Siskó Zsófia.

- Nagyon jó volt versenyezni a junior Európa-bajnokságon 2013-ban, illetve nagyon tetszett az idei debreceni verseny, ahol az egyéni legjobb eredményemet, 410 centit ugrottam. Most nagyon tetszett, hogy itthon volt az országos bajnokság, annak is örültem, hogy viszonylag jó formában voltam, viszont iszonyatosan fáradt voltam és nehéz volt számomra a verseny.

Egy, vagy két ugrásom volt elfogadható, ráijesztettem az edzőmre, Skoumal Péterre 390-en, mondta is, hogy éppen túlélte szívroham nélkül. Annak örülök, hogy ennyire fáradtan is 4 métert tudtam ugrani az ob-n.

Siskó Zsófia mindennapos edzései után az U11-es és U13-as korosztály edzéseit vezeti
Fotó: Molnár A.

A korábban Békéscsabán és Budapesten is sportoló, tornászból rúdugróvá váló Zsófi Fehérváron lelt otthonra, Nem csak sportol, az ARAK utánpótlás-edzője is.

- 16 éves voltam, mikor abbahagytam a szertornát. A torna után többpróbázni szerettem volna, de egy edzői sugallatra kipróbáltam a rúdugrást. Amúgy, amint elhagyja a lábam a talajt, onnantól már torna a rúdugrás.

Siskó Zsófiának az ob volt a főversenye idén, de még Szlovéniában, Ausztriában és az izraeli csapat Európa-bajnokságon is versenyez, majd a szezont a július 2-i Hopp-parádén zárja, Fehérváron.

- Magasság terén nem szeretek tervezni, most is több volt az ugrásomban, mint 4 méter. Szeretnék egyéni csúcsot ugrani és minél nagyobbat - vágyakozott a fiatal atléta, akit verseny közben nem ragadnak el az érzelmek.

- A levegőben, zuhanás közben nem szoktam még örülni, ha fennmarad a léc. Leérkezés után inkább magamban ujjongok. Csendesen örülök a sikereimnek - mosolygott Siskó Zsófi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!