Sport

2006.06.23. 22:00

Az új vezér

<b>Az Albacomp leendõ irányítójának a múltjáról </b>

Mórocz Zsolt

A szurkolók még bizonyára emlékeznek az olimpiai bronzérmes válogatott iránytóra, aki a tavaly õszi fehérvári csatán öltötte elõször magára nálunk a somogyiak szerelését. Akkor 9 percet töltött a parketten, s nem képesztette el a fehérvári híveket. Aztán a visszavágón jószerivel egyedül verte meg az albásokat, de ezt tette a play-off meccseken is. Tény, a Kaposvár legjobb, leghasznosabb játékosa volt. Ezt jelzik a számai is. Az alapszakaszban 26,2 percet játszott átlagosan, ez idõ alatt szórt 16,5 pontot, a triplákat meg 44 százalékos hatékonysággal hajigálta. A play-offban éppen az Albacomp elleni csatákon 35,5 percet játszott, szórt 21,5 pontot, kiosztott 5,1 asszisztot, begyûjtött 24,3 IBM-pontot. Nem rossz.
Kestutis korábban játszott az Anwil Wroclawek csapatában, mégpedig a FIBA Europa Cup-ban (6,8 pont), vezére volt a 2002-ben a Saporta Kupában menetelõ Lietuvos Rytas Vilnius legénységének (6,7 pont). Tagja volt az 1999-es Eb-n döntõs litván válogatottnak (5,7 pont), és 1993-tól tagja valamennyi korosztályos litván nemzeti csapatnak. Iskoláit a Delaware Egyetemen végezte. Fotó Fási László
irányított

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!