Csak a szépet és a jót

2019.12.19. 22:12

Az évzárón mutatták be a nők új szakvezetőjét

Karácsonyi évzáróját tartotta csütörtökön este a MÁV Előre SC röplabdaszakosztálya és a Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia. A rendezvény célja elsősorban az elmúlt időszak eredményeinek értékelése volt.

Káldor András

Meghitt, családias hangulatban értékelték az elmúlt év eredményeit a MÁV Előrénél

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte a patinás, 110 éves klub röplabdázóinak idei szereplését, elégedetten csettinthet, hiszen mind a férfi, mind a női szakágban kiemelkedő mérleggel fejezték be a mögöttük hagyott idényt.

A férfiak nemcsak megállták a helyüket, hanem eredményesek is voltak, míg a nők több mint egy idényen át veretlenek tudtak maradni a második vonalban, és közben nem utolsósorban feljutottak az NB I-be is.

Róluk szólt ez az este, de közben azt sem lehetett elfelejteni és szó nélkül hagyni, hogy már bizony készülniük kell az újabb feladatokra, hiszen egy hónap múlva folytatódnak a bajnoki küzdelmek.

– Szeretném megköszönni a MÁV Előrének, hogy folytatta azt a munkát, amelyet elindítottak és az egyesület hagyományainak méltó követőivé váltak, lépésről lépésre előre haladva. Természetesen a csapatok előtt is le a kalappal, hiszen kiváló szerepléssel zárták a 2018–2019-es bajnoki szezont. A röplabda fontos Székesfehérvár számára, széles bázissal rendelkezik, élvezve a város támogatását. – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester.

– Sportsikerekben gazdag évet zárhatunk, mivel a férfi csapatunk a hatodik helyen végzett a bajnokságban, ami Extraligát jelentő helyet ért, női csapatunk, pedig veretlenül nyerte meg az NB II-es bajnokságot, de az utánpótlás-­csapatainkat is a dicséret illeti, az országos döntőig meneteltek – fogalmazott Nagy Róbert klubelnök.

Meghitt, családias hangulatban értékelték az elmúlt év eredményeit a MÁV Előrénél
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően a sportvezető röviden, egy több évtizeddel ezelőtt, 1983-ban, az országos diákolimpia döntőben történt malőrre emlékezve vezette fel a női csapat új vezetőedzőjének, Farkas Mihálynak a bemutatását.

Történt ugyanis, hogy a székesfehérvári csapat 14-1-es előnyről bukta el az Újpest elleni mérkőzést, 1-1 után. A későbbiekben junior válogatott és felnőtt magyar bajnok Farkas Mihály ezen a tornán elnyerte a legjobb ütőjátékos díját. A rutinos szakember 2010-ben a női válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltötte, de korábban több csapatnál és az utánpótlásban is jelentős eredményeket ért el.

– Nagy Róberttel hasonlóan gondolkodunk a röplabdáról, és egyébként sem telt el sok idő ahhoz, hogy egymás tenyerébe csapjunk – mondta a szezon végig szerződtetett edző, aki annak idején a minikorosztálytól a felnőttig bezsebelte a bajnoki aranyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában