Sport

2016.02.16. 13:24

Az ARAK Akadémia atlétái remekeltek - Mátó Sára a próba bajnoka

Budapest - A Fedett pályás Összetett Országos Bajnokságon a hölgyek öt versenyszámban, a férfi atléták a kétnapos 7 próbában mérték össze felkészültségüket.

Ferencz Balázs

Az ARAK Akadémia tehetséges sportolója, Mátó Sára tavaly még serdülőként, idén már az ifjúsági korosztályban lett magyar bajnok. Az öt versenyszámból négyben is (60 m gát, magasugrás, távol, 800 m) a legjobbnak bizonyult, ráadásul egyéni csúccsal. A junior fiúknál Hegedűs Mátyás állhatott dobogóra. A két nap alatt 7 számból hat egyéni csúcsot elérve végzett a harmadik helyen. A kétnapos viadalt kihasználva több egyéni felnőtt, meghívásos versenyszámot is rendeztek.

Mátó Sára (jobb 2.) 60 méteres gátfutásban is verte a mezőnyt. Fotó: Tölgyesi Előd

Az ARAK akadémistái közül László Dávid 15,49-et ugrott hármasugrásban, ami az idei legjobb magyar eredmény. Punk Adrienn végig vezetve, 2:15,64-el nyerte a 800 métert, Szabó Dániel 60 méteren 7,07-el, Huszár Kitti hármasugrásban 11,70-el, Csetényi Eszter 60 m gáton lett második. Budai Boglárka 2:16,23-al harmadik, Darabos Alíz negyedik lett a 800 méteres futás mezőnyében. Ragó Nikolett 1500-on lett negyedik, Csincsi Barbara hármasugrásban nyolcadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!