Albacsávók

2018.02.07. 20:40

Az Alba kosarasai várják a sorsolást

A Körmend elleni magabiztos győzelemnek köszönhetően az Alba Fehérvár megnyerte a J-csoport küzdelmeit a kupában.

Horog László

simps

Küzdött a Körmend, de ahhoz nem játszott elég jól, hogy sikerüljön megszorítania a fehérváriakat. A FIBA Europe Cup második csoportkörének utolsó fordulójában a házigazda albások biztos továbbjutóként várták az Egis elleni, Gáz utcai randevút. A Fehérvár 88-68-ra nyert, 5-1-es mérleggel végzett a kvartett élén.

A vasi pontgyáros, Ferencz Csaba nagyon szomorúan értékelte a történteket.

- El vagyok keseredve, rettenetesen játszottunk, elnézést kérek azoktól a szurkolóktól, akik elkísértek bennünket. Ilyen játék még egyszer nem fordulhat elő. Rendet kell tenni a fejekben, mert amit nyújtottunk, az minden volt, csak kosárlabda nem. Sürgősen vissza kell térnünk arra az útra, amelyen egy hónapja jártunk.

A fehérváriak irányítója, Kovács Ákos szerint megérdemelt sikert arattak.

- Nagyon örülök a diadalnak, végig jó ritmusban kosárlabdáztunk. A mérkőzés elején gyorsan elléptünk, bár visszazárkózott a Körmend, végig kézben tartottuk a találkozót. A második félidőben feljavult a védekezésünk, sikerült nagyobb előnyre szert tennünk. Lepattanókat szereztünk és kosarakat dobtunk gyors indításokból. Úgy gondolom, dicséret illeti a csapatot a teljesítményért, természetesen igyekszünk tartani ezt a formát a további összecsapásokon is. Ha ezt megvalósítjuk, a folytatásban is bárki ellen sikeresek lehetünk.

A vezetőedző, Dzunic Branislav szerint együttese megszolgálta, hogy első helyen lépett tovább a csoportból.

- A csapat végig magabiztosan játszott, aki pályára lépett, önbizalommal telve kosárlabdázott. Győzelemre készültünk, amit meg is valósítottunk, az elején megmutattuk, milyen irányban zajlik majd a mérkőzés. Végig a mi akaratunk érvényesült. Jól védekeztünk, ez volt az alapja mindennek, ezt a ritmust tartottuk végig. Szeretnénk jól szerepelni a legjobb 16 között is – közölte az albások vezetőedzője, Dzunic Branislav.

A klub sportigazgatója, Simon Balázs elmondta, nagy siker, hogy a gárda imponáló, 5-1-es mérleggel lépett tovább a csoportból. „Úgy gondolom, elég erősek vagyunk, hogy az egyenes kieséses szakaszban is jól szerepeljünk.”

A FIBA csütörtökön, 11 órakor tartja a sorsolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában