Sport

2009.06.29. 02:29

Atlétika - elvárás teljesítve

Székesfehérvár - Véget ért az ifjúsági, junior és U23-as atléták három napig tartó országos bajnoksága tegnap este, a Sóstói Atadionban. A Fejér megyei egyesületek sikeresek voltak.

Fejér Megyei Hírlap

Már a pénteki nyitónapon is remekeltek a fehérvári atléták, és szerencsére szombaton is sikerült szép eredményeket elérnie az ifiknek, a junioroknak és az U23-asoknak. Az ARAK a második napon is érmeket remélt, abból is aranyat egyértelműen Zsigovics Natáliától várt, aki a juniorok mezőnyében, 400 méteres síkfutásban számított favortinak. Nati nem okozott csalódást, az ARAK ifjú tehetsége magabiztosan nyerte a számot, és lett bajnok.

- Az időeredménnyel nem vagyok teljesen elégedett, az 54,97 másodperces eredménynél már tavaly jobbat tudtam. Az az igazság, hogy nem tudtam igazán készülni az ob-ra, hiszen az elmúlt hét végén még az Európa Kupán futottam, egyébként pedig a legfontosabb a három hét múlva kezdődő junior Európa-bajnokság Újvidéken, amelyre már egy évvel ezelőtt megfutottam a szintet. Ott szeretném a legjobbamat nyújtani - mondta a verseny után Zsigovics.

Volt esélye a bajnoki cím megszerzésére az ifjúságiak mezőnyében Frey Virágnak, aki a 200 méteres sprintszámban hatalmas versenyben végül alulmaradt, és második lett. Az arakos hölgy megkönnyezte az ezüstöt, riválisa, a győztes Komiszár Krisztina megerősítette helyét az olasz-országi ifjúsági világbajnokságra utazó váltóban.

A 2000 méteres akadályfutásban, az ifjúságiak között Szilassy Kata ezüstérmet szerzett az ARAK-nak.

Egyéni csúcsot ugrott távolban Pintér Mátyás, ami az 5. helyhez volt elég, László Dávid szintén egyéni csúccsal a 6. helyen végzett. Reichardt Ronald magasugrásban negyedik lett kétméteres egyéni csúccsal. Horváth Péter pedig hatodik lett hármasugrásban. Bognár Diána 800 méteren ért hatodikként célba. Navarette Noémi 5. lett magasugrásban. Pintér Mátyás pedig rúdugrásban is begyűjtött egy negyedik helyet.

- Értékes helyezéseket értek el a versenyzőink, sajnálom Frey Virágot, az első két hely valamelyikére vártuk, a rosszabbik variáció realizálódott... Kicsi csalódás volt, hogy távolugrásban sem Borsányi Gyöngyi, sem Huszár Kitti nem jutott a döntőbe - értékelt a második nap után Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője.

A harmadik, egyben befejező nap sem telhetett el fehérvári érmek nélkül. Talán már nem is meglepő, hogy Zsigovics Natália újra megkoronáztatott, hiszen rövidebbik távján, 200 méteres síkfutásban is megnyerte az országos bajnokságot. Még két arakos érem született a tegnapi napon, Farkas Dárius - a remek kosárlabdaedző, Farkas Sándor fia - a juniorok között 5000 méteren bronzérmet szerzett, míg ugyanebben a korcsoportban a nőknél Navarette Noémi 400 méteres gátfutásban lett harmadik. Az éremtáblázaton az ARAK 3 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zárt, a másik fehérvári egyesület, a Hunyadi DSE egy bajnoki címnek és egy második helyezésnek örülhetett gyaloglásban.

- Azt hiszem, a szervezéssel ismét sikerült bizonyítanunk, talán nem véletlen, hogy ennek a jeles eseménynek mi adhattunk otthont - mondta a három nap végén Hirt Károly, az ARAK elnöke. - Előzetesen nyolc érem megszerzésében reménykedtem, végül tíz lett belőle, de az arányok valamelyest eltolodtak, négy-öt arany színű medálra gondoltam. Több volt a kellemes meglepetés, mint a csalódás, azt hiszem, hogy nyugodtan állítható: az ARAK utánpótlás fellegvár. A szervezésre nem lehetett panasz, az ARAK mindenhogyan kitett magáért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!