Evezős Masters Világbajnokság

2019.09.16. 21:51

Aranyeső hullt a velenceiekre

Több mint ötven magyar aranyérem született az Evezős Masters Világbajnokságon.

KOR

Nincs megállás a tavon Fotó: FG

A vasárnapi vegyes versenyszámokkal zárult az év legnagyobb nemzetközi evezős ünnepe, ahol közel négyezer sportoló állt rajthoz. Magyarországról több mint háromszáz veterán vágott bele a „nagy kalandba, köztük volt többek között Nagy-Kapócs Anikó is, a VVSI olimpikonja és Dávid Imre, a Magyar Evezős Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke is – előbbi kettő,

utóbbi három aranyéremmel zárta a regattát.

Nincs megállás a tavon Fotó: FG

Az angolok négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnoka, Matthew Pinsent mellett Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is tiszteletét tette a rendezvényen:

– Jól mutatja az evezés igazi erejét, hogy az ötvenkét országból érkezett veteránok a saját pénzükön vesznek részt a versenyen.

A velencei-tavi pálya nem sokáig marad evezős verseny nélkül, péntektől vasárnapig ott rendezik a felnőtt országos bajnokságot, ahol a hazai legjobbak, így az Európa-bajnok és néhány héttel ezelőtt vb-ezüstérmet szerző könnyűsúlyú egypárevezős Galambos Péter is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában