Sport

2009.06.12. 02:29

A Puskás-Suzuki Kupa további programja

Felcsút - Tegnap a Real Madrid-Budapest Honvéd mérkőzéssel megkezdődött a második Puskás Suzuki nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna a felcsúti sportcentrumban.

Fejér Megyei Hírlap

- Talán a csoportküzdelmek során ez lesz a legszínvonalasabb nap, mivel a B csoportban és az A ban is a két legerősebbnek tűnő együttes csap össze - mondta az első találkozót megelőzően Csucsányszky Zoltán, a Puskás Ferenc LAbdarúgó Akadémia egyik edzője. - Az biztos, komoly felmérő ez a gyerekek számára, hiszen négy nap alatt három összecsapást lejátszani nagyon nehéz.

Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke üdvözölte az együtteseket, a szurkolókat közvetlenül a Real Madrid- Honvéd mérkőzés előtt, és felhangzott a két alakulat indulója. Remek találkozót hozott az nyitómeccs, meglepetésre a kispestiek akarata érvényesült az első félidőben a címvédő királyi klub ellen, mégis 1-1-es állással fordultak a csapatok. Aztán ki- derült, két center vív igazi gólpárbajt a fordulatos összecsapáson, hiszen az utolsó pillanatig a spanyol Morata Martin és a kispesti Vólent Richárd góljaival 3-3-ra állt a mérkőzés. Az utolsó percben aztán jött a Honvéd középpályása, Vernes Richárd, és találatával eldöntötte a piros-feketék javára a meccset, 4-3-ra nyert a Honvéd.

Következett a második mérkőzés, amely előtt már feltámadt a szél és lógott az eső lába... A Puskás Akadémia Fehérvár - Cseh - Tomasevic, Vég, Szolnoki, Balog (Vasas), Baracskai (Farkas N.), Nyilas (Farkas V.), Erceg (Vakulya), Babics (Klum), Varga, Tóth G. - a bajnokságban általa kétszer is legyőzött Ferencvárossal csapott össze. Nos, ezúttal a zöld-fehérek kerekedtek felül, pedig a PFLA ifjai többnyire mezőnyfölényben futballoztak, igaz, eléggé meddő volt a játékuk, a zöld-fehérek nagyszerűen védekeztek. A Fradiból Horváth Levente előbb az első, majd a második félidő elején rúgott gyönyörű gólt, erre csak egy válasz érkezett a hajrában, Vakulya Balázs révén, végül 2-1-re nyert a Ferencváros. Az első napon összesen tíz gólt láthatott Felcsúton a népes szurkolósereg.

A további program

Június 12., péntek, Felcsút,  15 óra: Bp. Honvéd-Panathaikos (B csoport), Puskás Akadémia-Slovan Bratislava   (A csoport).  Június 13., szombat,  Felcsút, 14 óra: Ferencváros-Slovan (A csoport), 16 óra: Real Madrid-Panathinaikos (B csoport). 18 óra: Felcsút SE-Ajka (NB II-es mérkőzés).  Június 14., vasárnap,   Székesfehérvár, 13 óra: mérkőzés az ötödik helyért (A és B csoport harmadikja). 15 óra: mérkőzés  harmadik helyért.   17 óra: döntő.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!