Sport

2013.03.16. 16:26

Csak a hó állt a fehérvári jéghokisok útjába

Székesfehérvár - Az Ifj. Ocskay Gábor jégkorong Akadémia U16-os csapata a bajnokság első döntőjét büntetőkkel 1-0-ra nyerte csütörtökön későn este a fővárosban. A mérkőzés több, mint két óra hosszú volt, na de a visszaút.

Silye Sándor

Csütörtök este már kezdődtek a problémák, akkor már esett a hó. Amikor véget ért a csata,  már este 10 óra is elmúlt. A helyzet az országutakon pedig egyre csak fokozódott. A csapat hazaért. Pénteken este 6 óra után.

- Hosszúra sikerült út volt, de szerencsére nagyobb gond nem volt - emlékezett vissza a történtekre Kóger István, a csapat szakvezetője. - A pesti srácoknál elszállásoltak mindenkit, a felnőttek pedig szállodában aludtak. Pénteken 10 órakor elindultunk haza, de a sztráda bejáróig jutottunk, a hazaút arra le volt zárva. Mondták, menjünk Pusztaszabolcs felé, ott nincs gond. Volt. Visszajöttünk, és Martonvásár felé indultunk, de onnan nem tudtunk tovább menni a 70-es út felé. A srácok a busz telephelyén maradtak a járművön, mi felnőttek elmentünk a vasútállomásra, ott mondták, 10 perc múlva jön egy vonat. Szóltunk a csapatnak, siessenek a vasútra, addig megvettük a jegyeket. A vonat jött is, de azzal a lendülettel tovább ment. Kiderült, gyorsvonat volt, de azt gondolták a vészhelyzet miatt megáll. Nem tette. Visszamentünk a buszhoz, jött a hír, hogy lehet már menni Fehérvár irányába. Ez volt a hír, de a rendőr nem engedett tovább. Újra arccal a vasút felé, fél óra múlva jött volna a személy, de rövidesen közölték, várhatóan 90 percet késik. Közben, akik átmentek a kordonon a 70-es felé megkérdezték miért nem értünk még haza. Lendületet vettünk, neki indultunk, már nem volt rendőr, így hazaértünk. Azt nem tudom, kipihenték a srácok magukat, vagy sem, remélem igen.

Volt olyan szülő, aki azért háborgott, hogy bár piros riasztás volt érvényben, a szövetség közölte, menjen fel a csapat, mert ha nem, akkor az ellenfélnek adják a győzelmet.

- Nem tudunk erről, a saját felelősségünkre indultunk el - jelentette ki a szakvezető.

Meghallgattunk a Himnuszt, aztán elkezdődött a mérkőzés.


MAC Budapest - Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 0-1 bünt. (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Tüskecsarnok, vezette: Sütő, Palla, Soós.

MAC: Győri - Faragó, Gattyán, Karsay, Majoross, Lakatos, Stipsicz, Vajda, Havasi, Jászai, Bödök, Sebestyén, Garát, Sarcia, Boros, Kőrösi, Kreisz. Vezetőedző: Marton Tibor.

OGJA: Gadácsi - Baranyai, Vizi, Bolla, Járossy, Kovács, Imre, Szita, Szabó B., Tóth R., Plesz, Toldy, Erdei, Fürst, Kiss P., Jancsó, Takács. Vezetőedző: Kóger István.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!