Nemzetközi színvonalú

2019.03.19. 12:00

A fiatalon elhunyt kézilabdázóról, Kulcsár Anitáról nevezhetik el az újvárosi csarnokot

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere az új sport- és rendezvénycsarnok beruházása kapcsán múlt héten bejárást tartott a média képviselőinek jelenlétében.

Várkonyi Zsolt

A szeptemberben induló beruházás koncepció- és látványtervét a bejáráson mutatták be a média képviselőinek

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A polgármester a helyszínen emlékeztetett arra, hogy a Magyar Közlönyben három, Dunaújváros számára mérföldkőnek számító kormányhatározat jelent meg március 5-én: a kormány döntött a Modern Városok Program keretében az Aquantis élményfürdő felújítását és fürdőpark kialakításának, valamint ehhez kapcsolódóan szálloda és rendezvényközpont létesítésének támogatásról, továbbá a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia módosított beruházási programjának támogatásáról.

A szeptemberben induló beruházás koncepció- és látványtervét a bejáráson mutatták be a média képviselőinek

A kézilabda-akadémia két ütemben megvalósuló beruházásának megvalósítására hatmilliárd forintot biztosított a kormány a megjelent határozat szerint. Első ütemben – idén ősztől – elbontják a kézilabdacsarnokot, majd egy korszerű újat építenek fel, második ütemben szállás, egyéb létesítmények, parkolók felújítása történik meg a tervek szerint 2021 végéig. A polgármester elmondta, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból is kiemelt módon kezeli ezt a beruházást, ami annyit jelent, hogy a különböző közigazgatási eljárások soron kívül történnek majd meg. Most a forrás biztosítása történt meg a kormányhatározatban foglaltak szerint. A polgármester bemutatta az új csarnok koncepció- és látványterveit, amelyek megvalósulását követően méltó körülmények között lehet majd lebonyolítani a sport­eseményeket és a város közösségi életéhez köthető iskolai, kulturális rendezvényeket is. Kiemelte, hogy az új sport- és rendezvénycsarnok építtetője és tulajdonosa is a város lesz.

Cserna Gábor tisztelettel adózott Kulcsár Anita emlékének
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A polgármester nagy tisztelettel adózott a fiatalon elhunyt válogatott kézilabdázó, Kulcsár Anita emlékének, akiről amennyiben a közgyűlés is jóváhagyja, az új sportcsarnokot elnevezhetik majd.

MÉLTÓ KÖRÜLMÉNYEKET TEREMT MAJD

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója, Nyakacska Zsolt elmondta, sok emlék kötődik a „régi” sportcsarnokhoz, és bízik abban, hogy majd az újhoz is. Azok a sikerek, amelyek ennek falai között születtek, a játékosoknak, edzőknek, sportvezetőknek és a szurkolóknak is életük részévé váltak. Csak az emlékekből azonban nem lehet megélni, újakat kell teremteni! És ahhoz a szakmai munkához, amely a kézilabda-akadémián folyik, a hamarosan felépülő új sportcsarnok méltó körülményeket nyújt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában