Nevelik a tehetséget

2019.05.30. 20:17

A cunderes ifjak jövőre az NB II-ben bizonyíthatnak

Utánpótlásszinten is befejeződött a férfikézilabda 2018/19-es versenykiírása, az Alba-MÁV Előre SC és a Cunder Kézisuli csapatai több-kevesebb sikerrel zárták a szezont.

Krebsz András

A 18 éves cunderes Giday Árpád a felnőttek között is edződik

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba-MÁV korosztályos együttese az ifjúsági (U18) II. osztályú bajnokság Nyugati csoportjában a tavalyi 8. helyezést követően idén gyenge produkcióval rukkolt elő, Gachovetz Tibor tanítványai két győzelem mellett húsz alkalommal kapituláltak. Az Alba MÁV a szezonban két büntetőpontot is összeszedett, a fehérváriak így a tabella utolsó helyén fejezték be a bajnokságot. A serdülők mezőnyében (U16) a III. osztályban vitézkedő albások az Észak-nyugati csoportban a 4. helyen töltötték a telet, az ifj. Grőber Mátyás által irányított gárdának ezt a pozíciót tavasszal sikerült megőriznie.

– A serdülők kiváló eredményt értek el, több, egy-két évvel fiatalabb játékossal álltunk ki a mérkőzéseken, le a kalappal a gyerekek előtt. Az ifiknél is többen játszottak fel, ebből kifolyólag történt ez a rosszabb eredmény, a ­korbeli különbség okozta ezt a szereplést. Remélem, a következő idényben sikerül ­előrelépniük a srácoknak – árulta el ­Németh István, a klub utánpótlásért felelős szakembere.

A szintén fehérvári ­Cunder Kézisuli az idei szezonban már indított csapatot az ifjúsági (U18) bajnokságban.

A cunderesek a harmadosztályú pontvadászat Észak-­nyugati csoportjában félidőnél azonos pontszámmal ugyan az élen álltak, a feljutás azonban a Szombathelyi Egyetem csapatának sikerült, Dolezsál Károly fiai 33 pontot gyűjtve ezüstérmet szereztek.

A serdülőknél (U16) a II. osztályú bajnokságba tavaly felkerülő cunderesek az előkelő negyedik helyről várták a folytatást. A Dolezsál Károly irányítása alatt álló alakulat a Nyugati csoportban végül felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára, sőt, csak rosszabb egymás elleni eredménnyel maradtak le az ezüstről.

A 18 éves cunderes Giday Árpád a felnőttek között is edződik
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Az ifiknél nekünk kellett volna az aranyérmesnek lenni, sajnos egy bírópáros hat mérkőzést rossz irányba befolyásolt, ezért megtettük a szükséges lépéseket a szövetség felé és beadtuk a kérelmünket a másodosztályban történő indulásra. A serdülőknél a bajnokság elején a középmezőny volt a cél, ebből úgy lett a bronz, hogy november óta nem szenvedtünk vereséget. Egyébként a serdülő és az ifi csapatunk három játékos kivételével megegyezett. Ők játszottak a felnőttek között a megyebajnokságban is, az esetek hatvan százalékában Bencze Bendegúz, Bokréta Bence, Varga Márton, Ferenczi Márk és Ruprecht Benedek a pályán voltak, velük kiegészülve tudtuk megnyerni a bajnokságot. A szezon legügyesebb és legjobb cunderese Ruprecht Benedek lett – mondta Molnár Csaba, a Cunder Kézisuli alapítója.

Az U15-ös korcsoportban a Cunder a másodosztály 9., míg az Alba a 24. helyén végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában