ARVA

2019.03.27. 21:51

A bronzéremig asszózott Salamon

Rangos megmérettetésen, a 42. alkalommal megrendezett hat fegyvernemes utánpótlás-viadalon remekeltek az Alba Regia Vívó Akadémia növendékei. Salamon Réka a népes mezőny harmadik helyét szerezte meg.

Ferencz Balázs

Salamon Réka (szemben) ügyesen forgatta a párbajtőrt Fotó: ARVA

A lengyelországi Wroclawban az U11, U13 és U15 korosztályok vívói ragadtak pengét. A párbajtőrözők között a három korosztályban összesen 23 ország 1118 versenyzője lépett pástra. A székesfehérvári Alba Regia Vívó Akadémia három sportolót szerepeltetett az igen rangos versenyen: Kis Emma az U13, Salamon Réka és Tehrani Léna pedig az U15-ös párbajtőr kategóriában indult. A csoportkörök támasztotta akadályokat mindhárom fehérvári vívó sikerrel vette: Kis Emma a 212 induló közül 3/2-es eredménnyel a 76., Tehrani Léna a 159 induló közül 3/3-as köraránnyal a 73., míg Salamon Réka 6/0-s eredménnyel a 3. helyen fordult. Kiharcolták a továbblépést, s a táblán mindhárom vívó remek teljesítménnyel, bátran menetelt. Kis Emma egy lengyel és egy ukrán versenyzőt legyőzve a legjobb 16 közé jutásért vívott párharcban egy ukrán párbajtőrözőtől kapott ki, így végül a 28. helyen zárta a wroclawi viadalt.

Salamon Réka (szemben) ügyesen forgatta a párbajtőrt Fotó: ARVA

A nagyobbak között Tehrani Léna egy fehérorosz, egy litván és egy angol versenyzőt is elütött a továbblépés lehetőségétől, s a menetelésben a nyolc közé kerülésért vívott asszóban szenvedett csak vereséget egy lengyel ellenféltől, így a 15. helyen végzett.

Salamon Réka egyenes ágon jutott a 64 főt számláló főtáblára, majd két magyar, egy lengyel, és egy angol versenyzőt legyőzve érkezett a legjobb négy közé. Az elődöntőben az idén, az olaszországi Foggiában rendezett kadet-Európa-bajnokságon harmadik helyezett lengyel bajnoktól, Alicja Klasiktól kapott ki, így a dobogó harmadik fokára léphetett fel a rendkívül tehetséges fehérvári vívólány, aki idén már nem csupán saját korosztályában, a serdülők között mutatta meg, mire képes, hanem az idősebbek mezőnyében is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában