Sport

2017.05.12. 14:56

Újpest-Vidi: a gólok nem hiányoznak majd

Székesfehérvár - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 31. fordulójában Újpesten vendégszerepel a Videoton FC. A találkozó szombaton 20.30-kor kezdődik.

Ferencz Balázs

Az idei bajnokság első Újpest-Videoton randevúján 4-3-ra nyertek a fehérváriak idegenben, majd februárban a Pancho Arénában 5-1-es Vidi-siker született. De nem csak az utóbbi két összecsapás hozott szokatlanul sok találatot. A két gárda története során 101 alkalommal mérte össze erejét az NB I-ben, s összesen 302 gólt szereztek egyenlő leosztásban. Vagyis átlagosan háromszor kell a kapusoknak a gólvonal mögé piszkálniuk a Videoton és a lilák összecsapásain. Szombat este Danko Lazovics lehet az egyik, aki a gólokért felel, a szerb támadó szeme előtt csak a győzelem lebeg, mert nem akar lemaradni a bajnoki aranyért vívott versenyfutásban.

- Hátra van még számunkra a bajnokságból három kiemelt fontosságú mérkőzés, melyekre igen kemény munkával készülünk. Ezeken a mérkőzéseken meg kell mutatnunk a valódi arcunkat, és begyűjtenünk mind a 9 pontot. A saját kezünkben van a sorsunk, meg kell nyernünk a bajnokságot, hiszen nagyon sokat dolgoztunk ezért az elmúlt közel egy évben - vélekedett Lazovics. - Rajtunk lesz a nagyobb nyomás, éppen ezért semmiképp sem számítok könnyű találkozóra. A legfontosabb, hogy csak a győzelemre koncentráljunk. Nem az számít, hogy hogyan nyerünk, egyedül az a fontos, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy miénk a 3 pont.

A Videotonban nincs eltiltott játékos, Pátkai Máté is felépült, csak Kovács István nem áll Henning Berg rendelkezésére szombat este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!