Sport

2017.05.31. 18:55

Két bronzérmet szereztek a Fehérvár Karate Akadémia fiataljai a vb-n

SZÉKESFEHÉRVÁR Kreitl Kitti és Fekete Gergely számára kicsit döcögősen indult az év, de a két ifjú karatéka éremmel tért haza.

Szupkai Gábor

A Fehérvár Karate Akadémia fiataljai Nagyszebenben jártak, ahol az 5. IFK Wold Tournament, azaz a sportág világbajnoksága zajlott. A jeles eseménynek csak növelte a rangját, hogy ezúttal rendhagyó módon az összes stílusszervezet versenyzői számára lehetőség nyílt az indulásra.

Az akadémia két legnagyobb favoritjának számító Kreitl Kitti és Fekete Gergely a márciusi, berlini KWU Eb-n még mérkőzést sem tudott nyerni, itt azonban fűtötte őket a bizonyítási vágy, és végül sikerült is bebizonyítaniuk, hogy a rosszul sikerült évkezdet csupán kisiklás volt. Fekete Gergely ezt meg is mutatta a világnak.

- Én a 16-17 évesek között, a -70 kg-os súlycsoportban indultam. A 16-os táblán kezdtem, elsőként egy lengyel fiúval kellett küzdenem, akinek megbontottam a hasát, majd a megbeszélt és gyakorolt taktika szerint a fejet támadtam és egy frontális fejrúgással idő előtt lezártam a küzdelmet. A következő körben egy Lettországból érkezett fiú következett, aki már keményebb diónak bizonyult, vele már hosszabbításig húztuk. Az első két perc után kiegyenlített volt a harc, következett a hosszabbítás, ahol sikerült egy has KO-val legyőznöm, és jöhetett a harmadik meccs. Újra egy lengyel akadt az utamba, vele háromszor két percet küzdöttünk. Az első körben még jól éreztem magam és a másodikban sem akadt gondom, de a harmadikban elfogytam és felülkerekedett a meccs végére. Végül ez a lengyel lett a világbajnok, de ez sem vigasztal. Sajnos izgulós típus vagyok és versenyeken nem nagyon tudok enni, ez most nagyon komolyan visszaütött a harmadik két percben. Ennek ellenére elégedett vagyok, mert egy nagyon színvonalas versenyen sikerült érmet szereznem - mesélte a 16 éves Fekete Gergely.

Fekete Gergely és Kreitl Kitti egyaránt bronzéremmel tért haza a világbajnokságról Fotó: Molnár Artúr

Kreitl Kitti éve szintén rosszul indult, sérülés is nehezítette az év elején a felkészülést, most a világbajnokságon viszont mindenképpen az éremszerzés volt a célja, ami össze is jött.

- Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy erőnyerőként nem kellett rögtön az első körben tatamira lépnem, így megnézhettem a holland és a román lány küzdelmét, amelynek a győztesével kellett megvívnom. Végül utóbbi nyert, és annak ellenére, hogy fel tudtam készülni rá, mégis nagyon megnehezítettem a saját dolgomat. Nagyon izgultam és ennek következtében kétszer két perc kellett a sikerhez. Ebben kell fejlődnöm, mert sokkal korábban lezárhattam volna a meccset, de nem azt csináltam, amit elterveztünk. Nem a fejem, hanem a szívem vitt előre. A következő meccsen egy orosz lány jött, akivel szintén kettő plusz kettő percet mentem, ezután pedig bírói döntéssel ő ment tovább. Úgy érzem, egy harmadik két perc még jogos lett volna, de más döntés született. Azt sajnálom, hogy nem kerültem össze a bolgár KWU Eb- és vb-győztes lánnyal, mert bizonyítani szerettem volna neki, hogy sokkal jobb vagyok annál, mint a legutóbbi versenyen, mikor kikaptam tőle. Most ugyan mindketten bronzérmesek lettünk, de jó lett volna megmérkőzni - mondta kissé csalódottan Kreitl Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!