Sport

2017.03.01. 20:40

Alba Liga: Pattogjon a labda!

Az Alba Liga idei küzdelmei meglehetősen korán elkezdődtek, ez némileg meglepte a csapatokat és szurkolóikat. Több helyről megkerestek bennünket, hogy mi lehet az oka ennek?

Káldor András

Már januárban elindult a városi kispályás bajnokság, és így a csapatoknak a tavasz második felében kevesebb meccsük lesz. Már az ősz folyamán indulatokat gerjesztett, hogy az év mely szakában kellene rendezni az Alba Liga bajnoki mérkőzéseit. Normál esetben az a megszokott, ha őszi, illetve tavaszi idényből áll egy bajnokság, ám nagyon úgy tűnik, hogy jelen esetben leginkább a téli időszakra tevődtek át a küzdelmek. Persze ez több csapatnak könnyebbséget jelentett, hiszen nagyjából a megyei nagypályás küzdelmek előtt le is zárulnak a kispályás meccsek. Más kérdés azonban, hogy vannak olyanok, akiknek a kispálya ad egyedül játéklehetőséget.

Az Alba Liga harmadosztályának a mérkőzéseit a Tóvárosi Általános Iskolában rendezik
Fotó: Molnár Artúr

Az Alba Liga II/A csoportjában már január 30-án megrendezték a második félév első fordulóját, míg a II/B csoportban február 2-án indult útjára a labda. A III/A-ban január 30-án, a III/B-ben január 31-én, a III/C-ben február 2-án, míg a hatcsapatos női bajnokságban január 31-én rendezték a 2017-es esztendő első bajnoki mérkőzéseit. A Liga zászlóshajójának számító I. osztályban is február első napjaiban rúgtak labdába először a felek. Az igazsághoz tartozik, hogy ezek után megvizsgáltuk az összes osztályban, hogy mikor zárulnak a bajnokságok, és azzal szembesültünk, hogy április 27-e a legutolsó játéknap az I., illetve a III/B osztályokban. Ezeken kívül tényleg korábban, április 7. és április 20. között rendezik a záró fordulókat.

- A csapatok kívánságára, megfelelően történt a versenykiírás, és ezt a gyakorlatot folytatjuk már évek óta - tájékoztatott Schneider Béla, a bajnokságot szervező MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának vezetője. - Többeknek az volt a problémájuk, hogy legyen előbb a tavaszi idénynyitó, mert akkor nem tudnak még dolgozni a földeken. Nyáron, jobb időjárási körülmények között már nincs lehetőségük, hogy játsszanak. Biztosítjuk a pályákat, de érthetően nem tudunk mindenki kedvére tenni.

Mindenesetre az I. osztályban a 13. fordulót követően a Boiron Homeopatia 22 ponttal vezeti a tabellát, eggyel megelőzve a Masterplastot. A II/A osztály élén az FC Szépluck csapata áll, meggyőző, nyolcpontos előnnyel előzi meg a Szfinx Autósiskola együttesét. A II/B osztályban a B-Team 36 pontot gyűjtve az első, míg az őket üldöző SÁG Építő gárdája három ponttal szerzett kevesebbet. A III/A osztályt az M.T.K. FC vezeti 39 ponttal az Öreghegy FC előtt. A III/B osztály éllovasa a Fortuna FC, amelynek magabiztos ötpontos fórja van az Iuridica FC előtt. A III/C osztályban az Alba Bádog 34 pontjával vezeti a mezőnyt, a Pizzafaló Pizzéria előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!