Sport

2017.03.02. 19:40

Ökölvívás minden korosztálynak

A Varkocs György Box Club hosszú idő óta neveli az ökölvívó tehetségeket, és a 2017-es évben sem fognak sokat pihenni az egyesület trénerei.

Szupkai Gábor

Turós Arnold edzőként tevékenykedik az egyesületnél, ahol bárki kipróbálhatja magát és ezt a sportágat.

- Évente 40-50 gyereket ismertetünk meg a légkörrel, de ebből komoly versenyzőnek azért nagyon kevés marad. Nálunk 7 éves kortól egészen 65 éves korig mindenki megfordul. Igyekszünk folyamatosan biztosítani a versenyeztetést, és ha úgy adódik, egészen az olimpiáig menedzselni az ökölvívókat. Magyarországot jelenleg nyolc régióra osztotta a szövetség, és 2013-ban én lettem a mi régiónk vezetője - ami Fejér-, Veszprém- és Komárom-Esztergom megyét foglalja magába -, ezáltal az egyesületünk pedig a régióközpont.

Márton Balázs (balra) immár profi öklözőként, a Felix Promotions színeiben gyűjti a győzelmeket
Fotó: Az Egyesület felvétele

Persze abból lehet lemérni az egyesület sikerességét, hogy mennyi tehetséges ökölvívót tudnak felmutatni. Van mire büszkének lenni.

- Többen is korosztályos vagy felnőtt válogatottak. Zsuzsics Márton a serdülő-, Lautner Dóra pedig a női juniorválogatott kiválósága, a felnőttek között pedig Serbán Henrik tagja a nemzeti csapatnak. Szintén büszkén említhetjük a profinak állt, többszörös amatőr válogatott Márton Balázst, aki azóta a Felix Promotions csapatához tartozik. De az országos bajnokságokon is rengeteg érmet nyertünk az elmúlt években. Zsuzsics Márton, Németh Áron, Rafael Andor, Magyar Ildikó, Lakatos Rajmund, Serbán Henrik, Lautner Dóra, Zsoldos Virág, Lénárt Péter, Pintér Dávid és az öreg harcosaink Szinável Sándor, Márton Balázs, valamint Birkés Árpád is érmekkel öregbítette az egyesület hírnevét. Erre legközelebb a Jurisics Kupán lesz lehetőségünk, valamint március legvégén Székesfehérváron a Hermann István Emlékversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!