Sport

2017.01.04. 16:15

A legjobbak közé igyekeznek

Székesfehérvár - 2016. februárjában formálódott át a vízilabda-élet a koronázó városban. A pólósok Fehérvár Vízilabda Sportegyesület néven versenyeztek tovább, s becsülettel helyt álltak.

Ferencz Balázs

A Fehérvár Póló SE problémái miatt Gyöngyösi János irányításával új klub, a Fehérvár Vízilabda Sportegyesület versenyeztette tovább a Csitáry G. Emil Uszodát otthonának érző pólósokat. Nyolc utánpótláscsapatot és az OB II-ben szereplő felnőtt együttest működteti a Fehérvár VSE. A vezetőedző, Gyöngyösi János büszke arra, hogy létszámban és eredményességben sem estek vissza.

- Nehéz év áll mögöttünk, de végig látszott, hogy érdemes dolgozni, mert nagyon sokan sportolnak a városban, s ez minket is kötelez - vélekedett a vezetőedző. - Az összes korosztályos csapatunk az első négy között végzett a bajnokságban, elértük az osztályozót, azonban onnan nem tudtunk továbblépni, a Szolnok és a Kaposvár is megelőzött minket, ők kerültek egy osztállyal feljebb. De azt tudni kell, hogy mindkét klub komoly erőt képvisel, profi felnőtt csapattal rendelkeznek, a Szolnok ráadásul Európa egyik legerősebb csapata. Utánpótlásban azonban felvesszük velük a versenyt! - mondta Gyöngyösi János, aki célként tűzte ki, hogy megállítsák az elvándorlást a klubnál, mert nagyon jó játékosok távoztak Fehérvárról a továbbtanulás miatt.

- Szeretnénk visszahozni a játékosokat edzésre, mérkőzésre. A Budapesten tanuló játékosoknak segítenénk az utazásban, megpróbáljuk biztosítani a közlekedésüket. Ugyanakkor bázist szeretnénk kialakítani. Hatévesen megtanítjuk úszni a gyerekeket, nyolcévesen bekerülnek a vízlabdázó csoportba, s tudja a gyerek és a szülő is, hogy harmincévesen is tud majd nálunk sportolni.

Az átalakulás után a klub nem vesztett játékosokat, s az edzői gárda is egyben maradt. Sőt, az ősszel bővült is a szakmai stáb. Az előző év helyezéseit hozták a csapatok, nem volt tapasztalható visszaesés, annak ellenére, hogy egész szezonban nem tudtak edzőmérkőzéseket játszani.

Az előd klub, a Fehérvár Póló SE tervei között is a feljutás szerepelt, s a VSE is az osztályozóért harcolt.

A 2017-es pontvadászat februárban rajtol.

- Szeretnénk a B csoport elején végezni, hogy osztályozót vívhassunk a legjobbak közé kerülésért. Idén az OSC, a Hódmezővásárhely, az MTK, a Tatabánya és a Honvéd lehetnek a nagy riválisok. Az OB II-ben is az első három között szeretnénk végezni - vázolta a célkitűzéseket Gyöngyösi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!