Sport

2016.11.07. 18:45

NB III Magukat verték meg - Kiss Károly duplájára csak Varga Bence tudott válaszolni

Tatabánya - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 14. fordulójában a Videoton FC II szoros csatában maradt alul Tatabányán.

Krebsz András

Tatabánya FC-Videoton FC II 2-1 (1-0)

Grosics Gyula Stadion, 150 néző, vezette: Tamási Patrik.

Videoton II: Gyánó - Baksa, Lénárt, Varga B., Lencsés - Réti, Pölöskei - Sejben, Kovács S., Bévárdi - Véninger. V.edző: Disztl László.

Idén már második alkalommal lépett pályára Disztl László alakulata az egykoron rangosabb mérkőzéseknek is helyt adó Grosics Gyula Stadionban: öt fordulóval ezelőtt emlékezetes összecsapáson az ETO fejet hajtott az akkor pályaválasztó fehérváriak előtt.

A találkozót a Videoton második csapata kezdte aktívabban, Pölöskei kis híján a vezetést is megszerezte a tabella hatodik helyét elfoglaló piros-kékeknek, ám 25 méterről elvégzett szabadrúgásánál Szatmári bravúrral hárította a léc alá tartó lövést. A mezőnyfölény ellenére mégis a Tatabánya szerzett vezetést. Egy bedobás után Gyánó megmozdulását ítélte szabálytalannak Tamási Patrik játékvezető, a büntetőt Kiss Károly magabiztosan helyezte a hálóba, 1-0. A gyors egyenlítés Véninger lábában maradt, a szünetre a helyzeteivel jobban sáfárkodó kék-fehérek vonulhattak előnnyel.

Hiába kerekedtek a mezőnyben vendéglátójuk fölé a fehérváriak, elmaradt a pontszerzés
Fotó: Molnár Artúr

Ami nem sikerült a térfélcsere előtt, az a fordulás után szinte rögtön összejött, ráadásul nem is akárhogyan: a harmadosztályban először eredményes Varga Bence a saját térfelén szerzett labdával végignyargalt a pályán, majd a Pölöskeitől remek ütemben visszakapott játékszert fejjel eltolta a kétségbeesetten menteni igyekvő Szatmári mellett, végül pedig az üres kapuba helyezett, 1-1. A lélektani előnyét azonban nem sikerült kihasználnia a székesfehérvári alakulatnak, a 61. percben Véninger, majd nem sokkal később Baksa törhetett ziccerben a kapura, de egyik támadásból sem született újabb vendégtalálat. A 81. percben aztán megbosszulta magát a rengeteg kihagyott helyzet, Kiss Károly a tizenhatoson belülről, estében vette be Gyánó kapuját, 2-1.

- Az első játékrészben meglehetősen körülményesen futballoztunk, ráadásul egy tatabányai bedobás után buta módon összehoztunk egy büntetőt. Fordulás után hamar sikerült egyenlítenünk, ám a további helyzeteink már kihasználatlanul maradtak.

A hajrában aztán ismét gólt kaptunk egy bedobásból - értékelt Disztl László, a fehérváriak trénere a hármas sípszót követően.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!