Sport

2016.10.17. 19:05

Megizzadt a Videoton II - Kondor Kristóf találata a 7. helyig repítette a csapatot

Székesfehérvár - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 11. fordulójában a székesfehérváriak szívós munkával őrölték fel ellenfelüket.

Krebsz András

Videoton FC II-Csepel FC 1-0 (0-0)

Sóstói Stadion, 150 néző, vezette: Szalai László.

Videoton II: Zöldesi - Baksa, Varga B., Fejes, Schiller - Lénárt - Bódi (Solomun, 63.), Kovács I., Kovács S. (Réti, 82.), Bévárdi (Kondor, 63.) - Sejben. Vezetőedző: Disztl László.

Szép számmal akadtak visszajátszók a fehérváriak keretében: Bévárdi Zsombor, Bódi Ádám, Fejes András, Kovács István, Sejben Viktor és Zöldesi Illés egyaránt a szakmai stáb rendelkezésére állt. A jócskán megerősített vendéglátók a kezdő sípszót követően azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A zártan védekező fővárosiak akarata ellenére a félidő első felében előbb Bévárdi, majd Schiller is közel járt a gólszerzéshez, azonban mindkét alkalommal a vendégek hálóőre nyerte a párharcot.

A legutóbb válogatott meghívót kapó Kovács István (balra) egy kapufáig jutott a Csepel ellen Fotó: Molnár Artúr

Térfélcsere után minden maradt a régiben, a hazai oldalon az ezen a találkozón debütáló Zöldesi Illésnek továbbra sem akadt különösebb dolga a fehérvári kapu előtt. A 70. percben óriási lehetőséget szalasztottak el a hazaiak: Kovács Sándor tekert kapura 24 méterről egy pontrúgást, Juhász védését követően a kipattanó Kondor elé került, ám a centerezés után az ötös előterébe berobbanó Kovács István a felső lécet találta telibe. Tíz perccel később aztán megtört a jég, Schiller bal oldalról érkező beadását Kovács Sándor fejelte a védők öleléséből kibújó Kondor elé, a szezonban már negyedik találatát jegyző játékos már nem hibázta el a ziccert, 1-0. A végjátékban kinyíló csepeliek nem tudták nyomás alá helyezni a székesfehérváriakat, akik ezzel már öt bajnoki óta nem találnak legyőzőre, és egyre feljebb kúsznak a tabellán.

- A csepeliek végig rendkívül defenzív felfogásban játszottak, sok energiánkat emésztette fel a védelmük feltörése. A szünet után magasabb fokozatra kapcsoltunk, ami végül meghozta a kívánt eredményt - értékelt Disztl László, a fehérváriak trénere a lefújást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!