Sport

2015.09.30. 17:42

Az ARAK Akadémia ismét jeleskedett

Székesfehérvár – Hagyományosan szeptember utolsó hétvégéjén méri össze felkészültségét 5 nemzet serdülő atléta válogatottja.

Silye Sándor

Horvátország, Szlovénia, Magyarország, Szlovákia és a rendező Csehország legjobb 15 éves és annál is fiatalabb atlétái tizennégy egyéni számban és két váltóban álltak rajthoz. Az indulók közé 3 ARAK-os versenyző is bekerült. Mátó Sára 300 méteres gátfutásban, 44,07-es eredménnyel megnyerte a versenyszámot, a maximális 11 pontot szerezve. Endrész Klaudia távolugrásban utolsóra teljesített 551-es eredménnyel a dobogóra ugrott. Punk Adrienn 600 méteren 1:38,20-al az 5. lett. Az összesített pontversenyben Magyarország válogatottja 405 ponttal, nyerte a viadalt.

Endrész Klaudia az utolsó sorozatban ugrott fel a dobogóra. Fotó: Tölgyesi Előd

A hosszútávfutók utcai 10 km-es országos bajnokságán, a maratonra készülő Bogos Tamás egy héttel a hegyifutó világbajnokság 31:55-el a negyedik helyen zárt.

A Regionális Atlétikai Központban a 9-10 és 11-12 éves atléták versenyeztek csapatban. A fiatalabb korcsoportban 13 csapat között a végső győzelmet holtversenyben a Tatabánya szerezte meg az ARAK előtt. Az idősebbek közt magabiztos fehérvári akadémiai siker született, az ARAK csapatai az első és a harmadik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!