Sport

2015.07.22. 12:58

Fehérváriak az EYOF-on - Fogadalmat tettek a Grúziába utazó magyar sportolók

Fogadalmat tett a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) szereplő magyar csapat kedd délelőtt.

Ferencz Balázs

Dr. Nagy Zsigmond, a tbiliszi magyar csapat vezetője kiemelte, érmek tekintetében nincs előre megfogalmazott elvárás, csupán annyi, hogy minden versenyző a lehető legjobbat hozza ki magából. A Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója aláhúzta, 81 fővel még nem képviselték a sportolók a magyar színeket a multisporteseményen, ami sokat elárul a magyar sport erejéről. Az első nyári EYOF-nak 1991-ben Brüsszel adott otthont, Grúziában rendezik a 13.-at, hogy aztán a tizennegyediken 2017-ben Győr lássa vendégül Európa legjobb fiatal sportolóit. A július 25. és augusztus 1. között zajló programban kilenc sportág szerepel: atlétika, kerékpár, kosárlabda, kézilabda, tenisz, judo, torna, úszás és röplabda. Magyarország csupán röplabdában nem képviselteti magát. Két éve Utrechtben a negyedik helyen zártak a mieink az éremtáblázaton 8 arannyal, illetve 3-3 ezüsttel és bronzzal, csupán Oroszország, Nagy-Britannia és Franciaország előzte meg a magyarokat.

Mátó Sára és Deák Márton Fotó: mob.hu

Az atléták 16 fős csapatában két ARAK Utánpótlás Akadémiai versenyzőért, Mátó Sáráért és Deák Mártonért is izgulhatunk. Mindketten 400 méteres gátfutásban állnak rajthoz. A fehérvári versenyzők szeretnék megjavítani egyéni csúcsukat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!