Sport

2015.06.08. 14:11

Fejér megyei Sportlövő Bajnokság: Nagy volt a szórás a bajnokság mezőnyében

Zámoly - A Zámolyi Lövész Klub automata lőterén rendezték a Fejér megyei Sportlövő Bajnokságot.

Ferencz Balázs

Tíz egyesület, mintegy harminc lövésze tartott célra Zámolyon. A Fejér megyei Sportlövő Bajnokság hétvégi megmérettetésén hat kategóriában összpontosítottak a fegyvert fogók. A férfiak sportpisztolyos kategóriájában a Zámolyi Lövész Klub sportolója, Farkas Zoltán 193 körrel nyert. Az ezüstérem is Zámolyon maradt, Papp László 189 kört lőtt, a harmadik hely az Alba Volán SC lövészének, Ifj. Botos Zoltánnak (163 kör) jutott.

Nem tévesztettek célt. Fotó: FMH arhív

A 60 év felettiek sportpisztolyos versenyét Sass László (Écsi LK, 189 kör) nyerte. Szoros volt a viadal, Szabó M. Károly (Bázis) 187 körrel lett második, Szatmári Zsolt (Alba Volán SC, 174 kör) 6 tízest trafálva a harmadik helyen végzett. A sportpisztolyosok női mezőnyében Benes Ibolya (Alba Volán SC, 175 kör) diadalmaskodott, klubtársa, Pálfyné Tóth Erika (168 kör) követte őt a dobogón, Farkas Ágnes (Zámoly, 161 kör) a harmadik lett.

A központi gyújtású pisztolyosok versenyét Ifj. Botos Zoltán (Alba Volán) nyerte Prastler István (Sasszem) és Szalai Antal (Dorog) előtt.

A központi gyújtású pisztolyosok 60 év felettiek férfi-női kategóriájában, a legnépesebb mezőnyben Szabó M. Károly (Bázis) diadalmaskodott, jobban teljesítve, mint Kendl József (Sasszem Mór), és Gyarmati Géza (Alba Volán SC). A Nyiltirányzékú kispuska 30 méteres fekvő viadalán Varjas József (TK Zirc, 267 kör) győzött, Soós Tibor (Finomító, 266 kör), és dr. Gartai Imre (Zámolyi LK, 254 kör) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!