Sport

2014.12.05. 13:10

Tovább javíthatna a Puskás a mérlegen

Az OTP Bank Liga 17., tavaszról előre hozott fordulójában a Puskás Akadémia FC csapata a szombaton 16 órakor Pécsi MFC vendége lesz.

Káldor András

A Sors különös játéka, hogy éppen névnapján lépnek pályára Benczés Miklós tanítványai az évet záró fordulóban. Nem lehet más céljuk a tabellán 9. helyen álló sárga-kékeknek, mint a három pont megszerzése az egykor szebb napokat látott pécsiek otthonában, ezzel is köszöntve mesterüket. Kétségtelen, hogy a vendéglátók idén szinte kisértetiesen hasonló helyzetben vannak, mint a Puskás együttese tavaly ilyenkor, csupán annyi a különbség, hogy azért, mielőtt jött a téli pihenő nem a 15., hanem a 14. pozícióban zártak. Szerencsére ez a veszély egyáltalán nem fenyegeti a felcsúti alakulatot idén, sőt már-már merészebb álmaik is lehetnek a jövőre nézve. Mindenesetre tavaly októberben egyszer már Lencse László két góljával 2-1-re győztek a Mecsek-alján, így ez bíztató lehet az egyre markánsabb focit játszó csapat számára.

A pécsiek a múlt héten új vezetőedzőt neveztek ki Robert Jarni személyében. Az egykori horvát világbajnoki bronzérmes csapattag, és nem mellesleg horvát válogatottsági rekorder 81 mérkőzésével, eddigi edzői pályafutása alatt még túlságosan sokat nem tett le az asztalra, és bemutatkozása sem volt sikeres az MTK elleni, előző fordulóbeli összecsapáson. Más kérdés, hogy a szakembernek ez lesz az első hazai kilencven perce. Benczés Miklós viszont éppen erre tért ki.

– Gyakran jól szokott elsülni egy edzőváltás, ráadásul a Pécs otthon játszik, egész biztos, hogy a csapata mindent el fog követni azért, hogy bezsebelje a három pontot. Lényegében ez az egy reményük maradt arra idén, hogy felzárkózzanak a kieső helyről. Küzdelmes meccset várok, egy nagyon agresszív és elszánt Pécsre készülünk, reméljük, hogy sikerül úgy kielemezni őket, hogy találjunk rajtuk fogási pontot, és meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést is.

A két csapat a bajnokságon kívül a Ligakupa sorozatában is „összefutott” ősszel, és egy felcsúti győzelem mellett egy döntetlent játszottak. A fiatal középpályás Hudák Martin mindkét találkozón szóhoz jutott

– Jó meccseket játszottunk velük, az, pedig külön pozitív, hogy nekünk vannak a szebb emlékeink. Csapattársa, a kőkemény hátvéd, Lorentz Márton nem rejtette véka alá, hogy a pécsi kirándulás nem lesz sétagalopp, annak ellenére sem, hogy jelenleg a Puskás várhatja kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, míg a hazaiaknak lesz több veszítenivalójuk.

– Kiesőzónában van Pécs, így mindenképpen nehéz meccsre számítok, de nyernünk kellene ahhoz, hogy jó szájízzel tudjunk elmenni a téli szünetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!