Sport

2014.05.18. 13:04

Fit-Kid: a közösségformáló táncos akrobatika

Szombaton a Köfém sportcsarnokban a Strassz Életmód Egyesület szervezésében nagy érdeklődés mellett rendezték meg az Országos Fit Kid Dance Egyéni és Dance Show bajnokság fordulóját, melyre 230-an neveztek.

Káldor András

Öröm volt látni azt a sok mosolygós arcot, amely egyáltalán nem véletlen, hiszen maga a sportág az évek során egyre közkedveltebbé vált a tizenévesek közt, és mind szélesebb körben vonzza a fiatalokat, amely kitűnő alakformáló és minden porcikát megmozgat. A Fit Kid mozgásanyaga a talajtorna, az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik. Ez adja a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

Strasszer Helga főszervező, a Strassz Életmód Egyesület elnöke, aki profi táncosként képzi a gyerekeket lelkesen mutatta be magát a sportágat, és a versenyt. – Izlandról indult a kezdeményezés, hogy Fehérváron is legyen fit-kid. A város szülötte, az Izlandon élő Győrfy Krisztina, a nemzetközi fit-kid szövetség koordinátora kezdeményezte az egyesületünk 2009-es megalakulását, ő mind a mai napig figyelemmel kíséri csapatunk munkáját. Ketten kezdtük el Lővei Mártával, az 1976-os montreali olimpia negyedik helyezett tornászválogatottjának tagjával, és később csatlakozott hozzánk Major Gábor, szertornaedző. – tudtuk meg. A MAFIT (Magyar Fitness Országos Szövetség) felkérésének tett eleget a fehérvári klub azzal, hogy az országos versenyprogramhoz kapcsolódott.  A fő célja a versenyzés mellett a sportág népszerűsítése volt, hiszen már óvodáskortól kipróbálható, egészen 18 esztendős korig űzhető. – 60-70-fős a versenyzői létszámunk, hiszek abban, hogyha minőségi munkát végzünk, akkor annak meglesz a hatása, szerencsére szépen növekszik az egyesület. Azt a felfogást képviselem, hogy a részvétel a fontos, valamint az odáig vezető út. Ne legyen eredmény centrikus, ne legyenek a gyerekek csalódottak, itt mindenki nyertes, ezért a nap végén az összes indulót megajándékozzuk. Nagy öröm, hogy a város is mellénk állt, és támogatja a rendezvényt, amelyen 9 korosztályban avattak bajnokot. – mondat büszkén a főszervező.

Érdeklődve figyelte a fellépőket Cser-Palkovics András polgármester, aki megnyitotta a versenyt. – Próbálunk minden olyan eseményt segíteni, amely a közösségről szól. Egyrészt szól magáról a műhelyről, ahol dolgoznak, másrészt, pedig magáról a versenyről. Fit-Kid már nyugodtan mondhatjuk olyan mozgalommá nőtte ki magát az országban, és a városban is. – hangsúlyozta.

A bajnokság zárása után Strasszer Helga elégedett volt, mivel tanítványai a várakozásainak megfelelően szerepeltek, több dobogós helyet elhódítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!