Sport

2014.02.10. 14:15

Megyei diákolimpia: 3 székesfehérvári és 3 dunaújvárosi csapat jutott tovább

Dunaújváros - Szombaton Dunaújvárosban zajlott a megyei sakk diákolimpia csapatversenye, amelynek tétje az országos döntőbe jutás volt az egyes korcsoportokban.

Matók János

 

Balról jobbra Szücs Edina, László Debóra, és László Dalma ( Fotó: Szücsné Rákos Erzsébet)

Tavaly mindegyik továbbjutó Fejér megyei csapat az első tízben végzett az országos döntőn, így joggal remélhetjük, hogy az idén is szép eredményekkel térnek haza a gyerekek, és a reményeket a megyei döntő színvonala is alátámasztja. 19 csapat képviseletében mintegy 70 gyerek ült asztalhoz, és a korcsoportok többségében az utolsó partiig nyílt küzdelem zajlott a továbbjutásért, amely végül 3 székesfehérvári és 3 dunaújvárosi csapatnak sikerült.

Az alsós fiúk között a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola csapata (Losonczi Marcell, Csajbók Levente, Szappanos Márk, Kiss Gergő) szerezte meg az első helyet, amíg az alsós lányok között a székesfehérvári Németh László Általános Iskola csapata (Leipold Zóra, Szabó Lili, Németh Fruzsina) győzött A legkisebb különbség a felsős fiúknál alakult ki, ahol azonos pontszámmal végzett a fent említett két iskola csapata, egymás ellen pedig 2-2-t játszottak, és csak egy speciális számítás döntött, amely a többi ellenfél elleni eredmények alapján készül. Így végül a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola (Ambrus Bence, Tar Balázs, Madarász Bálint, Koffán Bálint) nyert a székesfehérvári Németh László Általános Iskola előtt..

A felsős lányok versenyében szintén a vasvárisok nyertek Dunaújvárosból (Németh Noémi, Radics Nóra, Mezei Olívia). A két középiskolás korcsoport aranyérme viszont Székesfehérvárra került. A fiúknál a tavalyi országos ezüstérmes csapat, a Teleki Blanka Gimnázium csapata (Albrecht Gábor, Csire Bence, Genda Károly, Salavecz Gergely, Guber Tamás) jutott ezúttal is döntőbe, amíg a középiskolás lányoknál a tavaly még felsős korosztályban induló, és ott bronzérmet szerző Kodolányi János Középiskola csapata (László Debóra, Szücs Edina, László Dalma) játszhat ezúttal már a legnagyobbak között, miután holtverseny után legyőzték a házigazda dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola csapatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!