Sport

2014.02.23. 19:40

Innsbruckban kezdi a középszakasz hajráját a fehérvári hokicsapat

Vége az olimpiának, folytatódhat az EBEL! A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a középszakasz alsóházában listavezetőként vág neki az utolsó négy fordulónak és hétfőn Innsbruckban kezdi a nagy menetelést.

Bobory Balázs

Kezdjük e sorokat némi múltidézéssel, hátha a kedves olvasók az olimpia hosszúnak tűnő hetei közben megfeledkeztek, hogy fejezte be szereplését a Volán a szünet előtt. Nos, akadt oka az örömre a fehérvári drukkereknek, mivel a kék-fehérek a középszakasznak negyedikként vágtak neki, azonban hat forduló elteltével az élen állnak, két pont az előnyük az üldöző Klagenfurt és Dornbirnnal szemben. Öt győzelem és egy vereség a mérlege az Ördögöknek, a minimális hiányérzet csak azért lehet, mert az egyetlen kapott pofon hatalmasra sikeredett, hazai környezetben az Olimpija Ljubljanától kapta a csapat, ha azt a két pontot sikerült volna begyűjteni, talán már nem is kellene nagyon izgulni...

Persze így is optimista lehet a fehérvári szurkoló, hiszen a hátralévő négy meccsből kettőt itthon játszanak az albások, viszont az is igaz, hogy a legtávolabbi helyszínekre utazniuk kell. Hét napon belül négy meccs következik.

Fontos lesz, hogy a Volán bírja a tempót, remélhetőleg a keretet elkerülik a további sérülések. Bálizs Bence és Sikorcin Ladislav régóta sérült, hozzájuk csatlakozott a DAB elleni Szuperkupa-döntőben megsérült csapatkapitány, Tokaji Viktor, akit nehéz lesz pótolni. Adam Naglich a múlt heti edzőmérkőzésen még nem játszott, de talán Innsbruckban már jégre léphet, szükség is van az technikás, gyors légiósra.

– Minden egyes játékosom tudja, mennyire fontos mérkőzés vár ránk hétfőn – mondta Marty Raymond, a Sapa vezetőedzője. – Tilos lebecsülnünk az Innsbruckot, nagyon gólerős légiósokkal rendelkezik. Fegyelmezett játékra lesz szüksége, és a lehetőségekkel élnünk kell.

Ne felejtsük el, hogy a két együttes előző randevúján, Székesfehérváron 5-0-ra győzött a Volán, mégpedig remek játékkal. Akkor sikerült felbosszantani Adam Munrót, az exfehérvári hálóőrt, a tiroliak legfontosabb pillérét, aki korábban már kibabrált a kék-fehérekkel az alapszakaszban. Munro ezúttal is bizonyosan extra motívációval lép jégre, de apró gólokkal ki lehet billenteni lelki egyensúlyából...

A Fehérvár ebben a szezonban harmadszor látogat Innsbruckba, az első kirándulás fájdalmas véget ért, 7-2-re nyert az osztrák együttes. Másodszorra azonban örülhettek az Ördögök, mégpedig egy hosszabbításban kiharcolt 4-3-as győzelemnek. Ezzel az eredménnyel vélhetően most is kiegyeznének Hetényiék.

A tiroli túra után szerdán jön a Klagenfurt, pénteken pedig a Graz. Az erőltetett menet vasárnap Dornirban ér véget, remélhetőleg utána már lehet készülni a rájátszásra.A felsőház hat csapata csak pozíciókért küzd, mindannyian biztos résztvevői a playoffnak. Az alsóházból a legjobb két együttes csatlakozik a hatokhoz, így alakul ki a negyeddöntők mezőnye.

A Volánnak tavaly nem sikerült megcsípnie a rájátszást érő helyek valamelyikét, idén viszont nagy az esély, hogy újra becsatlakozzon a legizgalmasabb szakaszba, a végjátékba a csapat.

Ezek is érdekelhetik