Sport

2014.02.02. 17:50

Sapa Fehérvár: a visszavágás napja

Az EBEL középszakaszának 6. fordulójában 4-1-re nyert a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az Olimpija Ljubljana otthonában és továbbra is vezeti az alsóházat.

Bobory Balázs

Fordítsunk egyet a kronológián, mivel beszédesek az edzői nyilatkozatok a Volán szombati, 4-1-es diadala után.

- Sajnálom ezt a mérkőzést, a játékosaim mindent megtettek a sikerért, de túl sokat hibáztak, a Fehérvár pedig van annyira tapasztalt együttes, hogy ezeket kihasználja - mondta Ivo Jan, az Olimpija mestere.

- Fontos volt ez a siker a számunkra, újra fegyelmezetten, egyszerűbben játszottunk, ez volt a kulcs - értékelt Marty Raymond, a fehérváriak mestere.

Frank Banhamet nem csak a szlovén védők, de játékvezetők sem tudták tartani szombatom (Fotó: Koppán Viktor)

A kék-fehérek végig a kezükben tartották az összecsapást, és nagyon fontos volt, hogy Benk András emberhátrányos gólja révén ők szereztek vezetést az első harmadban. Pedig ebben az időszakban a játékvezetők egymás után parancsolták ki a fehérváriakat a büntetőpadra, de sikerült jól kijönni a veszélyes szituációkból.

A második játékrész már egyértelműen a fehérváriaké volt, a hazai kapus, Jerry Kuhn 22 alkalommal védett, egyszer, Andrew Sarauer ziccerénél viszont tehetetlen volt. A szlovén reményt Verlic találata éltette, a befejező periódus előtt 1-2 állt a Hala Tivoli eredményjelző tábláján.

Az utolsó húsz percben aztán az albás közönség egyik nagy kedvence, Frank Banham parádézott: a 47. percben a védjegyévé vált piruett után adott ziccerpasszt Kovácsnak, aki fonákkal húzta kapuba a pakkot, majd maga fejezett be egy szólót laza csuklómozdulattal, kialakítva ezzel a csodálatos, 1-4-es végeredményt.

A Volán a középszakasz első hat fordulóját öt győzelemmel és egy vereséggel zárta, és vezeti az alsóházat. A bajnokságban most a szocsi téli olimpia miatt szünet következik, fontos lesz a lehető legjobban felkészülni az utolsó négy játéknapra, amely során ki lehet harcolni az áhított rájátszásba jutást.

Szombati eredmények, felsőház: Vienna Capitals -Black Wings Linz 1-3, Villach SV- HC Bozen 6-3, Red Bull Salzburg -HC Orli Znojmo 4-2.

A felsőház állása: 1. Salzburg 11 pont, 2. Vienna 10, 3. Bozen 9, 4. Linz 7, 5. Znojmo 6, 6, Villach 6.

Szombati eredmények, alsóház: HDD Telemach Olimpija Ljubljana- Sapa Fehérvár AV 19 1-4. Klagenfurt AC- Dornbirner EC 1-2, Graz 99ers -HC TWK Innsbruck 2-1 hosszabbítás után.

Az alsóház állása: 1. Fehérvár 11 pont, 2. Klagenfurt 9, 3. Dornbirn 9, 4, Graz 8, 5. Ljubljana 6, 6. Innsbruck 5.

A bajnokság február 24-én folytatódik, akkor a Sapa Fehérvár AV19 az Innsbruck otthonába látogat.

Az Ördögök viszont addig sem maradnak tétmérkőzések nélkül, február 11-én és 12-én a DAB.Docler ellen következhet a kétfelvonásos Szuperkupa-döntő!
Ezek is érdekelhetik