Sport

2013.12.04. 19:43

Start az ökölvívó ob-n

Szerdán délután 16 órakor, a mérlegelés után elkezdődött a felnőtt ökölvívó országos bajnokság. A Varkocs György Box Club hat, a Fehérvári Vasas SC egy bunyósa harcol a ringben.

Matók János

A Fehérvári Vasas SC színeiben a felnőtt ob-bronzérmes Hegyi Barnabás (75 kilogramm), amíg a Varkocs György Box Club képviseletében hat bunyós: a szintén felnőtt ob 3. helyezett Márton Balázs, Szinável Sándor, és Futó Samu Máté egyaránt a 60 kilós súlycsoportban, Birkés Árpád, és Kőszeghy András 64 kg-ban, amíg Jerausek Zoltán a +91 kilósok között lép a ringbe. Az előzetes nevezésnél a Varkocs 69 kilós ökölvívója, Farkas Ádám is szerepelt, ám kiújult egy régi sérülése, így kihagyja az ob-t.

Birkés csütörtökön kezd. Fotó: VGYBC

Elsőként Márton mutatkozott be, és pontozással győzött a korosztályos magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes Könnyű Róbert ellen, így csütörtökön az éremért harcol. Futó Samu az Eb bronzérmes, olimpiai résztvevő Varga Miklóssal csapott össze, itt Túrós Arnold, a Varkocs vezetőedzője az első menetben feladta a meccset. Kőszeghyt a kispesti Királlyal szemben a bíró leléptette, beszüntette a meccset, mert egy ütés után elment a látása. Jól sikerült Hegyi bemutatkozása is, ő fölényesen győzött Molnár Zsolt (Tápiómente) ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!