Sport

2013.12.29. 20:40

Jöhet a finálé

Székesfehérvár - Szombaton és vasárnap sem unatkoztak a XIV. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa és Családi Sport- és Egészségnapokra kilátogató nézők. A java csak most jön.

Bobory Balázs

Idén első alkalommal szélesítették ki a rendezők a tornát külföldi és külhoni csapatokkal, amelyek Székesfehérvár testvérvárosaiból, illetve az elszakított országrészekből érkeztek. Rögtön le is tette a névjegyét az Orinoco 2002 csoportban a Hargita megyéből érkező, és a román negyedik ligában játszó Szentegyházi Vasas SC azzal, hogy 5-2-re legyőzte az esélyesebbnek tartott Expanzió 66 Kft.-t, és ezzel az első helyen jutott tovább, fehérvári riválisa előtt.

A Peugeot Fábián csoportban az Alba Liga első osztályában vitézkedő Boiron Homeopátia pontveszteség nélkül a dunaújvárosi városi kispályás bajnok, Karmacsi Autó együttese előtt harcolta ki az elsőséget. A T.A.R.K.Ó Kft. csoportban azonban már újvárosi siker született, taktikus játékkal nyerték minden meccsüket az egykori válogatott Salamon Miklóssal felálló Csövesek a két győzelem mellett egy mérkőzésen vereséget szenvedő Bádogos gárdája előtt. A Roneko, Orinoco 2002, Peuegot Fábián, és a T.A.R.K.Ó. Kft. csoportok legjobb harmadikja, pedig az FTK Építők csapata lett, így ők jutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Négycsapatos női torna is a programba került, méghozzá az őszi szezont az NB II Nyugati csoportjának 4. helyén záró Videoton FC, az FC Baracs, az Amazonok, és az erdélyi Szentegyházi Vasas SC gárdáinak részvételével. Itt végül a baracsiak diadalmaskodtak, jobb gólkülönbségükkel az Amazonok, és a Szentegyháza csapatait megelőzve.

Vasárnap reggel mutatkozott be a a Ring-BNP csoportban fehérvári kispályás bajnokság, azaz az Alba Liga első osztályának listavezetője, a Döcös, amely három magabiztos győzelemmel, imponáló, 14-3-as gólaránnyal szerezte meg az első helyet. A Videoton U19 másodikként ment tovább, az Alba Csavar harmadikként, a lengyel Opole negyedikként zárt.


A lengyel Opole megizzasztotta Molnár Viktorékat (Döcös) (Fotó: Lovász Lilla)

 

- Bár a Döcös színeiben indulunk, a legtöbb címvédő játékos - szám szerint hét - nálunk játszik, szeretnénk újra elhódítani a trófeát. Bemutatkozásnak megfelelő volt ez a nap, de tudunk ennél jobban játszani - mondta a kisebb sérüléssel küzdő, de szükség esetén bevetésre kész Reveland Zoltán.

A Citroen Fábián csoportban szerepeltek a többszörös kupagyőztes Zebrák, és nem is okoztak csalódást. A fővárosi futsalosokat még megszorítani sem tudták az ellenfelek és simán lettek csoportelsők. A második helyen a Válasz FC Fehérvárért zárt, és ekkor még reménykedhetett a harmadik EB Focibarátok. Negyedik lett a Vajdaságból érkezett MRM Team.

A MINDIGVÁR Nonstop csoport játékosállománya igazán bővelkedett ismert labdarúgókban. A kvartett esélyese a Villanegra csapata volt, melynek színeiben több egykori Videoton játékos Magasföldi József, Lattenstein Norbert, valamint a jelenleg a DVTK csapatában játszó Gosztonyi András próbálta megkeseríteni ellenfeleik életét. Ők az első mérkőzésen csak döntetlen értek el az NB I 6. helyén álló Haladás FC-ben eddig közel ötven meccsen pályára lépő Ugrai Rolanddal megerősített Szomjas Söröző ellen, aztán, ha kissé nehezen is, de lendületbe jöttek.

Előbb a kiegyensúlyozott játékkal kirukkoló, de a végére elfáradó felvidéki Play-mates csapatát győzték le magabiztosan 7-3-ra, majd a nap utolsó meccsén a VBKE U 21-es együttese is kénytelen volt fejet hajtani előttük. A csoport élén végén jobb gólkülönbségével a Szomjas Söröző végzett megelőzve őket, így előbbi a legjobb 16 között a Felcsúti Kaszások, míg utóbbi a Szentegyháza ellen folytathatja a küzdelmeket. Az is eldőlt, hogy Boiron Homeopatia a Ring-BNP, a Citroen Fábián, és a MINDIGVÁR csoportok legjobb harmadik csapatával, az EB Focibarátokkal találkozik a folytatásban.

Izgalmas lesz az út a döntőig

Hétfőn rendezik a zárónapját a futballgálának, természetesen a legtöbb izgalommal, látnivalóval. A hagyományos torna a legjobb tizenhat között már egyenes kieséses rendszerben zajlik, az első nyolcaddöntőt a Fehérvár Futsal és a dunaújvárosi Karmacsi vívja, a vesztes csapat szinte már otthon reggelizhet.

Az egész napos programban gálameccsek is szerepelnek, 14 órakor a Vidi, a Puskás Akadémia és a Felcsút edzői, legendái lépnek parkettre, 17 órakor a fehérvári közéleti szereplők játszanak, 18.15-től az Alba Liga válogatottjai csapnak össze. A torna döntőjére a tervek szerint 19 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!