Sport

2013.10.05. 17:13

Keleti ellenfelek: sorsoltak a kosárlabda EK-ban

Győzelemmel kezdte az A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságot az Alba Fehérvár együttese, pénteken a Sopront sikerült legyőzni 7 ponttal. Szombaton a második legrangosabb európai kupában sorsoltak.

Bobory Balázs

Kétségekkel érkeztek a szurkolók a VOK-ba, sokan féltették a teljesen kicserélődött bajnok- és kupagyőztest egy esetleges kudarctól, hiszen kevésnek tűnt az együtt töltött felkészülési idő. Nos, a csapatnak sikerült a mérkőzés során elnyernie a publikum bizalmát, hiszen a szezon előtt nagy terveket szövőgető SKC-nak az első negyed után esélye sem volt a győzelemre. 

- Tudtuk, hogy remek csapat a Sopron, kiváló játékosokkal - mondta Carlos Frade, az Alba mestere értékelésében. - Örülök, hogy sikerült legyőzni ellenfelünket. Az első negyedben mindkét alakulat puhán védekezett, aztán a folytatásban rátaláltunk a játékunkra, a ritmusra és sikerült hibákra kényszeríteni az ellenfelünket. Komoly előnyt szereztünk, ekkor elégedett voltam azzal, amit láttam. Az utolsó öt perc azonban borzalmas volt, nem láttam védekezést és támadójátékot sem, ilyet többet nem engedhetünk meg magunknak.



A spanyol mester tehát a siker ellenére is hangsúlyozza a hibákat, amelyek számát le kell szorítani a jövőben, hiszen nem csak a magyar bajnokságban jönnek sorra a veszélyes ellenfelek, hanem szombaton az is kiderült, kik lesznek a riválisok az Európa Kupában. az Alba Fehérvárt a 2. konferenciába, vagyis a kontinens keleti feléhez sorolták, a csapat a 6. kalapból várta ellenfeleit.

A kék-fehérek a rangos sorozatban a Buducsnoszt Podgoricával, a Nyizsnyij Novgoroddal, az Ankarával, a Paok Szalonikivel és a Himik Juzsnyijjal kerültek egy csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!